Militair museum is Utrechts leukste uitje

Nieuwsbericht | 31-03-2015 | 16:48

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is het `Leukste uitje van Utrecht'. Dat hebben leden van de ANWB bepaald. Volgens hen maken de sfeer, indrukwekkende collectie en persoonlijke verhalen die tot de verbeelding spreken, het bezoek tot een echt dagje uit.

Prijsuitreiking Leukste uitje

Prijsuitreiking door ANWB.

Koning Willem-Alexander opende het museum ruim 3 maanden geleden. De teller staat inmiddels op meer dan 200.000 bezoekers. Directeur Hedwig Saam: "Ongelooflijk dat we zo snel na de opening deze mooie prijs krijgen. We zijn hier ontzettend blij mee."

Imposant

Er valt veel te ontdekken in het militaire museum. Een groot arsenaal materieel, uniformen, persoonlijke objecten en spannende en aangrijpende verhalen brengen verleden, heden en toekomst van de Nederlandse krijgsmacht tot leven. De verzameling vliegtuigen, helikopters, tanks en pantservoertuigen in een imposante zaal met hoge glazen wanden is daarbij indrukwekkend.

De ANWB organiseerde de verkiezing `leukste uitjes' voor de 5e keer. Behalve de uitjes per provincie is er ook een landelijke verkiezing. Die eer ging dit jaar naar de Efteling in Kaatsheuvel.