Robert ten Brink tikt eitje op Business Breakfast Club Amsterdam

Succesvol ontbijt voor Ronald McDonald Huis AMC en VUmc

Presentator Robert ten Brink heeft vandaag het allereerste ontbijt van de Business Breakfast Club Amsterdam geopend. Maar liefst 80 Amsterdamse ondernemers waren daar aanwezig om de Ronald McDonald Huizen AMC en VUmc op structurele basis te ondersteunen en te netwerken.

"Wat een enthousiaste club bedrijven voor dit power ontbijt", zegt Robert ten Brink, ambassadeur van de Ronald McDonald Huizen, bij het zien van alle bedrijven die de handen ineenslaan op dit nieuwe maandelijkse netwerk- en charityevent. De eerste ontbijtbijeenkomst in Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam, dat dit jaar 30 jaar bestaat, was meteen een flink succes. Ook Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, roemde de lokale betrokkenheid van de bedrijven voor dit doel.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

"Het is een oude boerenwijsheid dat je zorgt voor elkaar", verklaart Rene Lensen van Eetwinkel Boerenjongens zijn lidmaatschap aan de Business Breakfast Club Amsterdam. "Wij maken ons er graag sterk voor dat mensen dicht bij hun dierbaren kunnen zijn. Nu en in de toekomst." Leden betalen Euro 250,- per jaar, een bedrag dat rechtstreeks naar de Ronald McDonald Huizen AMC en VUmc gaat. Daarmee leveren de aangesloten bedrijven meteen een bijdrage aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Ouders dicht bij hun zieke kind

In de Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen die zijn opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis of VU medisch centrum. "De Business Breakfast Club Amsterdam is daarmee heel waardevol voor de Ronald McDonald Huizen AMC en VUmc", zegt Nanda Koeman, manager van Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam. "Het zorgt dat de Huizen geworteld zijn in de lokale samenleving. Wij hebben de oprechte betrokkenheid van de bedrijven nodig om de Huizen goed te laten draaien. Zo zorgen we er met elkaar voor dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn."

Door en voor ondernemers

De Business Breakfast Club is opgericht door en voor ondernemers in de regio Amsterdam. De 80 leden komen zowel uit het MKB als uit middelgrote en internationale bedrijven uit de regio Amsterdam. De ontbijtbijeenkomsten zijn van om 08:00-09:30 uur en vinden iedere derde dinsdag van de maand (met uitzondering van de maanden juli en augustus) op steeds een andere locatie plaats. Primair doel is het financieel ondersteunen van de Ronald McDonald Huizen Amsterdam. Secundair doel is het verbinden van de aangesloten ondernemers en het stimuleren van de economische groei in de regio.

Over Ronald McDonald Huis AMC en VUmc

Ronald McDonald Huis AMC en VUmc zijn meer dan alleen een bed vlakbij het ziekenhuis; het is voor ouders van zieke kinderen ook een plek om tot rust te komen en steun te vinden bij andere ouders en vrijwilligers. Er zijn faciliteiten zoals een keuken, wasruimte en zitkamers, zodat het gezinsleven nog enigszins kan doorgaan. De dagelijkse leiding van de Huizen is in handen van een klein managementteam, dat hulp krijgt van maar liefst 225 vrijwilligers. De Ronald McDonald Huizen zijn onderdeel van het Ronald McDonald Kinderfonds, dat 15 'logeerhuizen' biedt op loopafstand van het ziekenhuis. De Ronald McDonald Huizen krijgen geen subsidie van de overheid en zijn afhankelijk van donateurs, sponsors en vrijwilligers.