Aansluiting tussen Farmacotherapeutisch Kompas en Geneesmiddeleninformatiebank

De officiele productinformatie van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is voortaan direct bereikbaar via het Farmacotherapeutisch Kompas (FK). Ook de informatie over 'gemelde bijwerkingen' bij het Nederlands Bijwerkingen Centrum Lareb is nu rechtstreeks benaderbaar vanuit het FK. Met deze koppeling is de informatievoorziening door het Farmacotherapeutisch Kompas uitgebreid.

Een voorschrijver moet in relatief korte tijd de juiste farmacotherapie bepalen. Het FK wordt daarbij veelvuldig geraadpleegd om objectieve en betrouwbare informatie te vinden.

De belangrijkste informatie is te vinden in de preparaatteksten van het FK. Uitgebreide productinformatie vindt u via de link bij de preparaatteksten: "Officiele productinformatie CBG/EMA". U komt dan in de Geneesmiddeleninformatiebank (GIB) van het CBG. In deze databank vindt u de actuele productinformatie (SmPC), de patientenbijsluiter en het openbaar beoordelingsrapport (PAR).

Het CBG hecht eraan de juiste en actuele informatie te tonen op een gebruiksvriendelijke manier. Mocht u suggesties voor verbetering hebben, dan kunt u contact opnemen met het CBG.

De koppeling tussen het CBG, Lareb en FK sluit aan bij de doelstelling in het Strategisch Business Plan 2014-2018 van het CBG om goed gebruik van geneesmiddelen te bevorderen door farmacotherapeutische informatie beschikbaar te stellen aan zorgverleners.