Start nieuw seizoen Oldehove


De Oldehove is weer uit de winterstand. De lift en de multimediale presentatie zijn weer operationeel gemaakt en klaar voor het publiek. Het team van vrijwillige torenwachters is wat uitgebreid, zodat de toren tot en met oktober 7 middagen per week open kan.

Publieksopening

Donderdag 2 april was de jaarlijkse `adoptie' van de Oldehove. 54 leerlingen van groep 5-6 van OBS Oldenije werden, samen met juf Carmen en meester Bertus, door kinderburgemeester Lieke Leijendekker ontvangen in het HCL. Hier luisterden de kinderen naar een verhaal over de bouwgeschiedenis van
de toren. Vervolgens liep het gezelschap naar de Oldehove en opende de kinderburgemeester de deur met de antieke sleutel.

Welkom in 7 talen

Vrijdag 3 april werd de Oldehove geopend door wethouder Sjoerd Feitsma met als officiele handeling het bevestigen van een sticker op de deur van de toren met `welkom' in 7 talen (waaronder Russisch en Chinees). Ook werd door Martijn Kentie, de Liwwadder Bruce Springsteen, een speciaal voor de
gelegenheid gecomponeerd Oldehovelied ten gehore gebracht. Bovendien trad het Binnenstadskoor op in de Oldehove met passend repertoire.
Gedurende het paasweekend werden maar liefst 804 betalende bezoekers geteld in de Oldehove.