Glasvezel en het straatwerk


07/04

Glasvezel en het straatwerk

De .firma Reggefiber voorziet Bussum van glasvezel. Er zijn nog steeds bewoners die zich aanmelden voor glasvezel. Daarom is er besloten aansluitkabels zichtbaar te houden, zodat een extra aansluiting snel is gemaakt zonder dat er straatwerk opgebroken hoeft te worden.

Reggefiber heeft Bussum opgedeeld in acht deelgebieden. Naar verwachting zijn dit najaar alle acht deelgebieden opgeleverd. Na het aanleggen van glasvezel in elk deelgebied geeft Reggefiber twaalf maanden garantie op het straatwerk. De gemeente maakt voor het aflopen van deze garantietermijn
een afspraak met de aannemer voor een opleveringscontrole van het straatwerk. De eerste oplevering staat gepland voor eind mei. Eventuele gebreken worden dan zo spoedig mogelijk hersteld.

Gevaarlijke situaties melden
De gemeente heeft afgesproken dat eind mei alle kabels boven de grond zijn verdwenen. U kunt gevaarlijke situaties die

zijn ontstaan in het straatwerk melden bij de gemeente. U doet dit bij voorkeur met een Melding Openbare Ruimte op onze website www.bussum.nl. De gemeente zal dan bekijken hoe het probleem zo snel mogelijk kan worden opgelost.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------