Burgemeester Amstelveen geschokt over aantreffen hakenkruizen


Gepubliceerd op: 8 april 2015
De gemeente Amstelveen reageert geschokt op het feit dat er opnieuw discriminerende tekens aangetroffen zijn in Amstelveen. Enkele weken geleden waren de zogenaamde 'anti-jodenstickers' op winkelruiten geplakt en nu zijn hakenkruizen aangetroffen in de lift en de centrale hal van een
verzorgingshuis in Amstelveen.
Burgemeester Mirjam van 't Veld: "Ik vind dit soort uitingen weerzinwekkend. Beseft men wel wat zo'n sticker, hakenkruis of bijvoorbeeld ook de antisemistische spreekkoren van afgelopen weekend tijdens de voetbalwedstrijd FC Utrecht-Ajax teweegbrengen bij onze Joodse inwoners?"

Van 't Veld sprak vorige week een 85-jarige inwoonster van Amstelveen, die tijdens de oorlog moest onderduiken en haar hele familie is kwijtgeraakt. Zij had de burgemeester een brief geschreven naar aanleiding van de demonstratie voor de vrijheid die was georganiseerd na de aanslag in Parijs.
Ze was geroerd door de toespraak. Door de recente aanslagen en de antisemitische leuzen wordt zij, net als vele anderen, weer herinnerd aan de verschrikkingen in de oorlog.

"Dit is onacceptabel", zegt burgemeester Mirjam van 't Veld. "We hebben een grote Joodse gemeenschap in Amstelveen. Zij moeten zich net als iedereen veilig en prettig kunnen voelen in onze gemeente. Samen met de politie zitten we er bovenop. Dat mogen zij ook van ons verwachten. Zulke uitingen
zorgen voor onrust. We roepen iedereen op dit te melden. Dit soort vormen van discriminatie moet snel ingedamd worden."
Tweet

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl