Inloopbijeenkomst Mark Tennantplantsoen en Nieuwstad


RSS

Actueel bericht, 8 april 2015

De procedures om het Mark Tennantplantsoen/Nieuwstad opnieuw in te richten zijn gestart. Met de herinrichting wordt de Doetinchemse binnenstad verbeterd en aantrekkelijker voor zowel bezoekers als inwoners van het centrum. Daarnaast wordt de verkeerssituatie aangepakt om het vernieuwde gebied
groener en veiliger te maken. De gemeente Doetinchem wil in de tweede helft van dit jaar beginnen met de daadwerkelijke inrichting. Om u goed te informeren organiseert de gemeente op 21 april as. een inloopbijeenkomst. Deze bijeenkomst is van 17.30 uur tot 19.30 uur in het stadhuis, zaal
Gaanderen. Tijdens deze avond kunt u de plannen inzien en kunt u vragen stellen.

Welke werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Nieuwstad en het Mark Tennantplantsoen?

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

* De oorspronkelijke vorm van de bebouwde stadsrand wordt herkenbaar in het nieuwe straatwerk van de Nieuwstad.
* In de nieuwe inrichting van het plantsoen wordt verwezen naar de oorspronkelijke locatie van de stadsmuur.
* Een nieuwe waterpartij verwijst naar de stadsgracht die op deze plek heeft gelegen.
* Meer groen wordt aangelegd om de groene stadsrand meer te benadrukken.

Welke veranderingen zijn er voor het verkeer?

De verkeersveiligheid wordt verbeterd door:

* De weg tussen de Nieuwstad en de Raadhuisstraat verdwijnt. De gemeente wil een nieuwe weg aanleggen door het Mark Tennantplantsoen. Over deze weg is de Nieuwstad te bereiken vanaf de Plantsoenstraat. Voor de aanleg van de weg is een vergunning nodig. De procedure hiervoor start binnenkort.
* Langs de Raadhuisstraat, vanaf de voetgangersoversteek tot voorbij de Burg. Tenkinkstraat, komen aparte fietspaden te liggen. Ook wordt de kruising verhoogd en legt de gemeente een middengeleider aan.
* Het zebrapad wordt vervangen door een oversteekplaats met een middengeleider voor voetgangers en fietsers. Deze oversteekplaats sluit aan op het huidige voetgangersgebied langs de winkels.
* Hetzelfde voetgangersgebied wordt ruimer gemaakt door obstakels langs het hekwerk van de fietsenstalling weg te halen.
* De entree van de fietsenstalling verplaatst naar de hoek Raadhuisstraat - Nieuwstad.
* 16 Parkeerplaatsen voor auto's verdwijnen in de nieuwe inrichting. Mogelijk worden deze later nog aangelegd verderop langs de Nieuwstad.

Wanneer zijn de werkzaamheden gepland?

In de komende maanden wordt de nieuwe inrichting voorbereid. Dit is vooral zichtbaar in het plantsoen. Het gaat om een archeologisch onderzoek en werkzaamheden met kabels en leidingen. De werkzaamheden aan de wegen, straten en de waterpartij starten vanaf half september 2015. De gemeente wil
dat de nieuwe inrichting uiterlijk begin december 2015 klaar is.