Voorstel tot benoeming en herbenoeming van bestuurders Kinepolis Gro..


woensdag, 08 apr 2015

Woensdag, 8 april 2015

Tijdens de Gewone Algemene Vergadering van 13 mei 2015 zal de Raad van Bestuur van Kinepolis Group NV Mevr. Annelies Van Zutphen en Dhr. Jo Van Biesbroeck voordragen om als onafhankelijk bestuurder benoemd te worden.

Mevr. van Zutphen is bestuurder en partner bij The Boston Consulting Group, in het kantoor Amsterdam, waar zij leiding geeft aan de "Retail Practice". Voorheen bekleedde zij verschillende hoge managementfuncties bij Maxeda, een Nederlands retailbedrijf, en was zij Associate Principal bij
McKinsey&Company, waar zij zich eveneens focuste op de consumentenbranche. Haar kandidatuur is op datum van dit persbericht nog onder voorbehoud van interne goedkeuring door het Executive Committee van haar huidige werkgever.

Dhr. Van Biesbroeck is als Chief Strategy Officer van AB InBev verantwoordelijk voor de strategische reflectie van de AB Inbev groep en als President Worldwide Export draagt hij eindverantwoordelijkheid voor de exportactiviteiten binnen de groep. Doorheen zijn lange managementcarriere binnen
AB Inbev bekleedde hij diverse topfuncties in Finance, M&A, Business Development, Sales en Operations en was hij, als lid van het "Overname en integratie-team", actief betrokken bij verscheidene overnames.

De Raad van Bestuur zal eveneens voorstellen om Mevr. Marion Debruyne en Dhr. Rafael Decaluwe als onafhankelijk bestuurders te herbenoemen.

De Raad van Bestuur houdt er verder aan Dhr. Marcus Van Heddeghem, bij het verstrijken van zijn mandaat, te bedanken voor zijn zeer gewaardeerde en waardevolle bijdrage gedurende de voorbije 7 jaar in de Raad van Bestuur en het Nominatie- en Remuneratiecomite.

Kinepolis Press Office

pressoffice@kinepolis.com

Kinepolis Investor Relations

investor-relations@kinepolis.com