Topwielrenster Marijn de Vries kopvrouw pelotonstocht Ladies on tour

Persbericht

Amsterdam, 8 april 2015

Topwielrenster Marijn de Vries kopvrouw pelotonstocht Ladies on tour

De vernieuwde Ladies on tour, onderdeel van de Cycle Tour Amsterdam, presenteert trots Marijn de Vries als kopvrouw van deze pelotonstocht voor vrouwen over 115 kilometer! Marijn de Vries is, naast topwielrenster, ambassadeur van het officiële goede doel van de Cycle Tour Amsterdam, Right To Play. Right To Play zet sport & spel in om kinderen in ontwikkelingslanden belangrijke vaardigheden en onmisbare kennis bij te brengen. Met behulp van lokale coaches krijgen op dit moment 1 miljoen kinderen een kans op een betere toekomst. Marijn zal zondag 14 juni de gehele dag aanwezig zijn op de Ladies on tour/Cycle Tour Amsterdam. De volgende activiteiten/taken zal de wielrenster op zich nemen:

v Marijn geeft om 8.00 uur het startschot aan de deelnemers van de Cycle Tour Amsterdam 150 kilometer toertocht.

v Om 8.30 uur vertrekt Marijn als kopvrouw met het vrouwen peloton voor de Ladies on tour tocht over 115 kilometer.

v Afhankelijk van de tijd van binnenkomst van de Ladies on tour zal Marijn rond 14.00 uur namens Right To Play de cheque met daarop vermeld het door de deelnemers gedoneerde bedrag in ontvangst nemen.

v Aansluitend op de ontvangst van de cheque verloot Marijn onder de deelneemsters aan de Ladies on tour, die een bijdrage hebben gedaan voor Right To Play, de hoofdprijs van de loterij.

v Tot slot heeft Marijn van 15.00 uur tot 16.00 een meet and greet met high tea met 5 deelne(e)m(st)ers die het Right To Play wielershirt hebben gekocht en als winnaar uitgeloot zijn. Het moment om Marijn het hemd van het lijf te vragen, onder het genot van een high tea. Uiteraard is dit het perfecte moment om met Marijn op de foto te gaan.

Marijn de Vries rijdt sinds dit seizoen voor Parkhotel Valkenburg Cycling Team. Marijn haar topsport carrière is zeer opmerkelijk en is er één zoals er maar weinige zijn. Van oorsprong is de36-jarige wielrenster namelijk journalist en werkte zij onder meer voor het Dagblad van het Noorden, het Utrechts Nieuwsblad, het NOS Jeugdjournaal, Radio 1, VPRO Holland Sport en HP/De Tijd. Deze achtergrond maakte het voor Marijn mogelijk in 2008 het journalistieke experiment ‘Kun je nog topsporter worden op je 30ste ?’ te starten.

Ze was namelijk net 30 jaar geworden en vond het maar niks dat dit het begin van de rest van haar leven zou betekenen, hier was zij nog niet aan toe. De van oorsprong Drentse begon die zomer met fietsen, raakte verslingerd aan haar racefiets en reed volgens de mannen met wie zij fietste hard en deze mannen adviseerden haar te gaan koersen. Marijn sloot zich aan bij de vrouwenploeg van de Noordwesthoek en startte haar experiment om erachter te komen of zij op late leeftijd nog een topsportcarrière kon beginnen.

Een sportarts concludeerde dat Marijn haar fysieke gesteldheid geschikt was voor een topsportcarrière. Marianne Vos meende dat ze in het peloton best geaccepteerd zou worden en een gesprek met Leontien van Moorsel leerde Marijn haar hart te volgen als zij deze ambitie echt waar wilde maken. Kinderen krijgen kan over een paar jaar ook nog, meende Leontien en zij bood Marijn haar begeleiding aan.

De vrijwel dagelijkse trainingen zorgden ervoor dat Marijn haar kracht en conditie groeiden en in 2009 stapte ze, zo groen als gras, het koersseizoen in. Hier kwam de renster erachter hoe weinig zij wist over het koersen in wedstrijdverband. Een valpartij eind mei 2009 met een zware schouderblessure tot gevolg leek het einde van haar experiment te betekenen, tot Leontien belde en haar een plaats in haar vrouwenploeg aanbood voor het nieuwe wielerseizoen. Het avontuur kreeg een vervolg en vanaf 2010 fietste Marijn professioneel. Van 2010 tot 2012 fietste Marijn bij AA Drink/Leontien.nl Cycling Team, in 2013 fietste Marijn voor het Lotto-Belisol Ladies Team, in 2014 fietste ze voor Team Giant Shimano en sinds 2015 fietst Marijn voor haar huidige ploeg Parkhotel Valkenburg Cycling Team. De journaliste leeft haar droom en waant zich iedere dag als een kind in de speelgoedwinkel, Alice in Wonderland, de hoofdrolspeler in haar eigen meisjesboek en vindt dit waanzinnig!

Naast haar carrière als profwielrenster wat veel van haar tijd vergt doet Marijn nog enkele journalistieke klussen. Zij schrijft op het moment columns voor dagblad Trouw, De Stentor en Cycling.be en heeft haar eigen website www.marijndevries.nl waar Marijn een mooi inkijkje geeft hoe zij de wielersport beleeft en hoe zij hier – als insider- over schrijft.

Neem een kijkje op haar website om alles over Marijn te weten te komen en/of volg Marijn op Twitter (@marijnfiets) en Instagram (@marijndevries).

Voor meer informatie over Right to Play op www.righttoplay.nl. Voor de Cycle Tour Amsterdam, zie www.cycletouramsterdam.nl.