Werkgevers enthousiast over kansen sectorplan

02-04-2015 -

In februari is het sectorplan Groningen op voorsprong gestart. Na een mooie introductie van het plan door minister Asscher, op bezoek bij BioMCN, is het vizier nu vooral op werkgevers en opleiders gericht.

Werkgevers

Via voorlichtingsbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken worden bedrijven geinspireerd om de regelingen uit het sectorplan binnen hun eigen organisatie een plek te geven. Carolien Doesburg, projectleider van het mobiliteitscentrum, heeft de afgelopen weken al veel werkgevers gesproken. "Werkgevers zijn blij met het brede palet aan subsidiemogelijkheden om te investeren in duurzame inzetbaarheid en mobiliteit van hun werknemers. De zin om te beginnen is er en de eerste pro-forma aanvragen zijn al binnen!"

Opleiders

Een tweede belangrijke doelgroep zijn opleiders en opleidingsinstituten. Streven vanuit het sectorplan is om in de komende twee jaar meer dan 4000 werknemers (toekomstgericht) om- of bij te scholen. Deze scholingstrajecten kopen werkgevers makkelijk in via een speciaal daarvoor ontwikkeld webportal. Vanaf 1 mei is de portal voor werkgevers open maar opleiders kunnen hier nu al terecht om hun aanbod te plaatsen. "Vooral van noordelijke scholingsinstituten ontvangen we graag hun opleidingen" vertelt Jenny Jonker van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). "Gezien de afstand verwachten wij dat werkgevers vaak voor hen zullen kiezen."

Aanbesteding

Separaat aan het vullen van de portal met opleidingen, loopt een aanbestedingstraject voor de loopbaantrajecten en gezondheidschecks uit het sectorplan. Wilt u meedingen naar @@@@. Houd dan de SNN site goed in de gaten. Zodra de aanbesteding open is, informeren wij u via de website.

Meer weten?

Bent u benieuwd wat Groningen op voorsprong voor uw bedrijf of organisatie kan betekenen of wilt u uw opleiding in de webportal toevoegen? Bezoek dan onze website www.snn.eu/opvoorsprong of bel of mail met Carolien Doesburg (werkgevers en opleiders) of Jenny Jonker (opleiders). Zij helpen u graag verder.