Plan voor energiezuinige eengezinswoningen op oude locatie De Vlint


Er komen energiezuinige eengezinswoningen op de oude locatie van basisschool De Vlint aan de Eelderzoom-Vuursteenstraat. De gemeente Groningen heeft samen met (beoogd) ontwikkelaar Trebbe wonen BV plannen ontwikkeld voor ongeveer 40 woningen met een prijs tussen de 180.000 en 250.000 euro.

Het is de bedoeling om hier energiezuinige woningen te bouwen die te zijner tijd eenvoudig veranderd kunnen worden in woningen zonder gasgebruik en mogelijke aansluiting op duurzame warmte. Met de bouw van deze woningen wordt de nieuwe buurt Eelderzoom afgerond.

Fietsroute blijft
De bestaande fietsroute van de Vuursteenstraat naar het Westpark blijft behouden. De bomen die nu in het gebied staan kunnen niet worden verplaatst. Zij moeten dus worden gekapt. Hiervoor in de plaats gaat de gemeente nieuwe bomen planten. Verder wordt onderzoek gedaan naar de ecologische
waarde van het gebied, onder andere of er vleermuizen aanwezig zijn. Ook spreken ontwikkelaar en gemeente over het aanbrengen van nestkasten en andere voorzieningen en het aanleggen van een ecologische oever.

De buurt en de wijkraad worden in een vroeg stadium geinformeerd en meegenomen in de plannen.

Gepubliceerd op: 09-04-2015 10.35 uur; Laatst gewijzigd op : 09-04-2015 10.42 uur