ING: 2015 wordt behoorlijk goed trailerjaar


09 april 2015 , CarrosserieNL

Na vijf jaar van uitstel en lage afzet heeft de trailermarkt een keerpunt bereikt. In 2014 kwam er weer ruimte voor investeringen en steeg de afzet van trailers met ruim 20 procent.

Dat meldt het ING Economisch Bureau deze week in haar brancheoverzicht. Door gestage veroudering en herstart van investeringsprogramma's door verhuurders en grote fleetowners is de verwachting dat 2015 ook een behoorlijk goed trailerjaar zal worden. De verwachting is dat de afzet met 10.750
eenheden nagenoeg op peil blijft, aldus ING.

Truckmarkt
Met betrekking tot de truckmarkt constateert ING dat na de schokwerking van de invoering van de Euro VI-norm de rust op de truckmarkt is teruggekeerd. In 2015 zal de Nederlandse afzet naar verwachting van ING een groei van 5 procent laten zien tot 10.500. In 2016 vlakt de groei vervolgens af.
Ondanks uitstel van investeringen in de afgelopen jaren is een vervangingsgolf niet te verwachten.

ICT
ICT wordt naast het voertuig een cruciaal onderdeel van het investeringsplaatje, voorspelt ING. Alle inspanningen in de truck- en trailermarkt zijn er immers op gericht om zoveel mogelijk rendement te halen uit het wagenpark en iedere verreden kilometer. Boardcomputers en technologie in de
truck maken het mogelijk om de prestaties verder op te voeren en daarmee worden de onderlinge verschillen in de wegtransportsector groter. Investeren in ICT is dan ook broodnodig, zo stelt ING.