LUMC meest aantrekkelijke werkgever non-profit

LUMC meest aantrekkelijke werkgever non-profit Naar overzicht

22 april 2015 | NIEUWSBERICHT

Het Leids Universitair Medisch Centrum is voor de derde keer verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever non-profit. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van uitzendbureau Randstand. In de categorie profit scoorde Philips het best. De respondenten vinden een aangename werksfeer het belangrijkste aspect van een werkgever.

Uitzendbureau Randstad houdt jaarlijks een onderzoek onder ruim 16.500 werkenden en niet-werkenden tussen de 18 en 65 jaar. Zij geven aan welke van de ruim 350 grootste organisaties in Nederland zij kennen (maar er niet werken) en beantwoorden vragen over hoe zij die organisatie als werkgever zien. Het LUMC (non-profit) en Philips (profit) kwamen hierin als meest aantrekkelijke werkgevers naar voren. Het LUMC won de Randstad Award al twee keer eerder, in 2011 en 2012.

Belangrijkste aspecten werkgever

De respondenten noemen een aangename werksfeer het belangrijkste aspect van een werkgever. Daarna komen salaris/ arbeidsvoorwaarden en baanzekerheid. De grootste stijger in het onderzoek is de balans werk-prive, dat nu op plaats vier staat. De Randstad Awards voor meest aantrekkelijke werkgever zijn op 21 april in Ziggodome te Amsterdam uitgereikt.