Hengelo is een aantrekkelijke trouwlocatie rijker: het Twentse Bierb..


home

Hengelo is een aantrekkelijke trouwlocatie rijker: het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. Het Proeflokaal is door het college van B&W aangewezen als vaste locatie voor het voltrekken van huwelijken. Bruidsparen kunnen elkaar het ja-woord geven in een unieke industri*le omgeving.

De Twentse Bierbrouwerij is sinds 2008 huurder op het industri*le erfgoed van Hazemeijer. In november 2013 is de Brouwerij uitgebreid met horeca, genaamd Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal. De afgelopen tijd vinden steeds meer bruidsparen de weg naar deze locatie. Ook de vraag om er te trouwen
neemt toe. Om beter in te kunnen spelen op de wensen van bruidsparen, heeft het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal een verzoek ingediend om vaste trouwlocatie te worden.

Criteria

Het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal voldoet aan de criteria die de gemeente hanteert bij de aanwijzing van vaste trouwlocaties. Deze criteria gaan voornamelijk over veiligheid, openbaarheid en bereikbaarheid. Ook moeten er minstens 4 huwelijken per jaar plaatsvinden. Locaties die minder
bruidsparen verwachten, kunnen als **nmalige trouwlocatie aangewezen worden. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden.
Een voordeel voor een vaste trouwlocatie is dat deze opgenomen is in het overzicht van trouwlocaties. De kosten voor de huwelijksvoltrekking liggen lager dan bij een locatie voor **nmalig gebruik.

Ruime keuze

Het komt steeds vaker voor dat bruidsparen een bijzondere locatie wensen voor hun huwelijk. Zeker nu het aantal kerkelijke huwelijken afneemt, zijn mensen meer waarde gaan hechten aan het burgerlijk huwelijk, vooral aan het ceremoni*le gedeelte daarvan. Bruidsparen kunnen daarvoor terecht in
het stadhuis, maar ook op een van de vaste trouwlocaties. In Hengelo zijn dat naast het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal: Buitenplaats De Houtmaat, Tuindorphotel 't Lansink, Het Wapen van Beckum, Caf* De Cactus en Watermolen De Oldemeule in Oele.

Trouwplannen?

Aanstaande bruidsparen die belangstelling hebben voor het Twentse Bierbrouwerij Proeflokaal kunnen rechtstreeks contact opnemen met de trouwlocatie: telefoon (074) 250 0681 of kijken op www.twentsproeflokaal.nl.
Ook met de overige vaste trouwlocaties kunnen ze zelf contact opnemen. Voor een trouwerij in het stadhuis kunnen ze bellen met de afdeling Burgerzaken, telefoon (074) 245 9314. Medewerkers van die afdeling geven graag meer informatie over de verschillende locaties en de huwelijksvoltrekking.