Tentoonstelling Ter Observatie | Intensive Care

PERSBERICHT - Den Haag, 23 april 2015

Tentoonstelling Ter Observatie | Intensive Care [… in the state of the art(s)] curatoren: ligteringen/derooij

Work-in-progress-periode: 17 april t/m 23 mei 2015 (open voor publiek)

Opening: vrijdag 1 mei 2015, 17 – 19 uur

Tentoonstellingsperiode: 1 t/m 23 mei 2015

Het tentoonstellingsproject Ter Observatie | Intensive Care [… in the state of the art(s)] zoekt de rust en intensiteit op van een - voor de duur van de tentoonstelling - gesloten circuit waar speelruimte is voor gedetailleerd onderzoek, precisie en aandacht voor vragen over materie en gewicht, taal en vertaling, ordening en afbakening, communicatie en betekenis.

Met bouwelementen afkomstig uit verschillende bronnen en disciplines vaak verwijzend naar intuïtieve inzichten, inspirerend onderzoek of literatuur van o.a. Claude Levi-Strauss, Emily Vanderpoel, Bruno Taut, Oliver Sacks en Herman Gorter, ontstaat een organisch en sensitief domein waarin Hannah Dawn Henderson, Marianna La Rosa Maruyama, Ronald Schelfhout en ligteringen/derooij hun voorstellen en vragen delen met het publiek.

De tentoonstelling is een aanmoediging om - bijvoorbeeld - uitgaande van de voorgestelde prototypes en proposities nieuwe mutaties te maken of aangescherpte definities te bedenken over licht en kleur, zwaarte(kracht), over verzamelen en onderzoek, over dynamiek en (on)macht van taal en schrijverschap, over (tijds)beeld en portret, over avontuur en inter-actie in de kunst(en).

“It is, I think, absolutely impossible to conceive of meaning without order. There is something very curious in semantics, that the word ‘meaning’ is probably, in the whole language, the word the meaning of which is the most difficult to find.” - Claude Lévi-Strauss, Myth and Meaning

U bent van harte welkom in GEMAK bij de ontwikkelingsfase van het project (17–30 april), de officiële opening (1 mei) en daarna uiteraard om de tentoonstelling te bezoeken (t/m 23 mei).