Aanrijding voor Coentunnel, verkeer op A8 muurvast


24 april 2015, 11:46

Voor de Coentunnel in de A10 richting Den Haag is vrijdag net voor het middaguur een aanrijding gebeurd waarbij ook een vrachtwagen betrokken is. De tunnelbuis is voor het verkeer komende vanaf de A8 dicht.

Rijkswaterstaat probeert de wisselbuis zo snel mogelijk open te stellen zodat het verkeer van de A8 toch door de tunnel kan. Voorlopig staan weggebruikers op de A8 muurvast.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet helemaal duidelijk. Het vermoeden is dat er een te hoge vrachtwagen voor de tunnel stond waardoor de tunnel werd afgesloten en dat het ongeval in de ontstane file is gebeurd.

Update 12:04 uur

Politie, ambulance en Rijkswaterstaat zijn op de plaats van het ongeval aanwezig. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat er een onderzoek zal worden uitgevoerd om uit te zoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Vooralsnog staat het verkeer op de A8 vrijwel ingesloten tussen de toerit vanaf de N516 en de Coentunnel. Ook het verkeer vanuit Oostzaan staat vast op de N515. (zie foto)

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Foto: (c) VID