Verslag raadsvergadering 23 april 2015


Actueel

Op 23 april 2015 vergaderde de gemeenteraad. In het vragenkwartiertje stelde de PvdA-fractie een vraag over de stand van zaken van het glasvezelproject voor de buitengebieden in de Achterhoek. Lees dit hele artikel voor een verslag.

Glasvezel Achterhoek is een groot en ingewikkeld project en de planning is zeer kwetsbaar. De vraagbundeling zal later in het jaar starten, omdat de Europese Commissie nog aanvullende informatie nodig heeft om het project juridisch definitief goed te keuren. De inwoners die in aanmerking komen
voor deelname ontvangen hierover in mei een brief. Verder sprak de raad over:

Bestemmingsplan Steenderen Sportpark het Hooge Wessel

Wij hebben op 29 april 2014 de sportvelden aan de Prins Bernhardlaan in Steenderen aan SV Basteom overgedragen en in juni 2014 met deze vereniging een afrondende vaststellingsovereenkomst over de privatisering gesloten. Onderdeel van de gemaakte afspraken was, dat de gemeente het
bestemmingsplan zou herzien voor de noodzakelijke uitbreiding van het aantal voetbalvelden en het clubgebouw. De raad stelt unaniem het bestemmingsplan gewijzigd vast.

Beslissing op bezwaar bestemmingsplan De Dunsborg 8, 8A, 8B in Hengelo (Gld)

Na lange discussie over toepassing van regelgeving verklaart de raad het ingediende bezwaarschrift ontvankelijk en ongegrond en houdt daarmee het besluit in stand om het bestemmingsplan niet aan te passen. Bewoning van bijgebouwen op het perceel wordt daardoor niet mogelijk. (Voor: CDA, D66,
PvdA en GroenLinks. Tegen: VVD en GBB). De ingediende motie van VVD en GBB om te onderzoeken of de persoon in kwestie een persoonsgebonden overgangsrecht kan worden toegekend, de handhavingsmaatregelen op te schorten en te onderzoeken of er sprake is van mantelzorg, haalde het niet.

Zendmachtiging Stichting Lokale Media, Radio Ideaal

De raad besluit unaniem om het Commissariaat voor de Media te adviseren de zendmachtiging voor de gemeente Bronckhorst toe te wijzen aan de Stichting Lokale Media voor de gemeente Bronckhorst, Radio Ideaal. De machtiging geldt voor een periode van vijf jaar.

Wijziging regeling attenties rouw en trouw inclusief uitvoeringsregeling

De raad stelt unaniem de bijgevoegde gewijzigde regeling 'attenties rouw en trouw' inclusief uitvoeringsregeling met terugwerkende kracht per 1 januari 2015 vast voor de griffier en de medewerkers van de griffie.

Procedurevoorstel voor initiatiefvoorstel GBB Reservering vrijkomende wooneenheden

Op 20 maart heeft de heer Klein Braskamp, raadslid van GBB, een initiatiefvoorstel ingediend wat betrekking heeft op het reserveren van wooneenheden. De voorzitter adviseerde om het initiatiefvoorstel van GBB aan het college voor te leggen voor een inhoudelijk advies en dit zo spoedig mogelijk
te agenderen voor een inhoudelijke behandeling in de raad. Met algemene stemmen gaat de raad hiermee akkoord.

Meer info

Voor alle informatie over de onderwerpen die besproken zijn tijdens de vergadering verwijzen wij u naar Bestuur en organisatie -> Openbare vergaderingen -> Gemeenteraad. De eerstvolgende gemeenteraadsvergadering is op 30 april 2015.