Dienstencheque Drechtsteden voor extra hulp in het huishouden


Hebt u een Wmo-indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning? En wilt u extra hulp zoals ramen wassen, grote schoonmaak of begeleiding bij activiteiten? Dan kunt u hiervoor gebruik maken van de Dienstencheque Drechtsteden.

De dienstencheque kost 6,50 euro. Hiermee kunt u een uur huishoudelijke hulp inkopen.

Dit bedrag is niet afhankelijk van uw inkomen. De echte kosten voor een uur hulp bij het huishouden zijn 23 euro. De gemeente betaalt de rest van het bedrag. Voor deze regeling geldt op = op.

Wie kan een dienstencheque kopen?

De cheque is bedoeld voor iedereen met een Wmo-indicatie voor Huishoudelijke Ondersteuning (HO), HO uitgebreid en HOZ (Huishoudelijke Ondersteuning Zorgstudio). Naar verwachting kunnen in september 2015 kunnen ook 75-plussers in de Drechtsteden de cheque aanvragen.

Voor welke diensten is de cheque bedoeld?

Hebt u nu al hulp bij het huishouden? De dienstencheque komt niet in plaats van deze hulp, maar is voor extra werkzaamheden zoals: ramen wassen, grote schoonmaak, was- en strijkservice, boodschappen doen en begeleiding bij activiteiten.



Wie voert de diensten uit?

U koopt de extra hulp in bij een van de deelnemende aanbieders in de Drechtsteden. U kunt zelf kiezen door welke aanbieder u de werkzaamheden wilt laten uitvoeren. Een overzicht van de deelnemende aanbieders vindt u op www.wmodrechtsteden.nl/dienstencheque[IMG]

U kunt de Dienstencheque Drechtsteden aanvragen via www.wmodrechtsteden.nl/dienstencheque[IMG]

Regionaal Portefeuillehouder Maatschappelijke Ondersteuning Karin Lambrechts:
"De dienstencheques komen niet in de plaats van geindiceerde zorg, maar zijn een geheel vrijblijvende extra service en maken aanvullende hulp aantrekkelijker. En zo zorgen we er meteen voor dat bij de aanbieders van huishoudelijke hulp meer mensen aan het werk kunnen blijven."

Heeft u niet gevonden wat u zocht, of heeft u een andere reactie op deze pagina? Laat het ons weten.