Lintjesregen 2015: Koninklijke Onderscheiding voor 11 Stadjers


Elf inwoners van Groningen hebben een Koninklijke Onderscheiding ontvangen tijdens 'Lintjesregen 2015'. Burgemeester Peter den Oudsten reikte de onderscheidingen op vrijdag 24 april uit in het stadhuis van Groningen.

De hoogste onderscheiding die dit jaar in Groningen is toegekend, is die van Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Negen personen krijgen de versierselen die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau opgespeld, een Groninger wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Van de elf decorandi zijn zeven man en vier vrouw.

Tien onderscheidingen gaan naar mensen die zich al jarenlang op allerlei terreinen maatschappelijk verdienstelijk maken met vrijwilligerswerk, veelal naast een betaalde baan. Een professor van de RUG krijgt een onderscheiding op grond van haar wetenschappelijke verdiensten.

Lid in de Orde van Oranje Nassau:
Dhr. R. Belling,
Mw. E.A. Brouwer
Mw. J. Dokter-Tebbens
Mw. G.M. Hartsema-van Heck
Dhr. A. Kamstra
Dhr. J. van der Laan
Dhr. J. Meijer
Dhr. H.J. Verkade
Dhr. H.H. Zuidema

Ridder in de Orde van Oranje Nassau:
Dhr. Ds. Y.C. de Groot

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw:
Mw.prof.dr. Y.R.M. Bastiaanse

Meer informatie
In het persbericht Lintjesregen 2015 (pdf) vindt u een alfabetisch overzicht van alle decorandi, met daarbij hun onderscheiding en een korte beschrijving van de verdiensten waarvoor ze hun onderscheiding hebben ontvangen.

Gepubliceerd op: 24-04-2015 14.30 uur; Laatst gewijzigd op : 24-04-2015 14.34 uur