Koninklijke onderscheiding voor mevrouw J.H.C. Hilhorst


Ter gelegenheid van Koningsdag kreeg mevrouw J.H.C. Hilhorst een Koninklijke onderscheiding. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege haar bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse cultuur, in het bijzonder door haar televisieprogramma's en documentaires.

Burgemeester Elbert Roest reikte vrijdag 24 april 2015 de bij de onderscheidingen behorende oorkonde en versierselen uit.

Mevrouw Hillhorst (1951), programma- en documentairemaakster, heeft vanaf het begin van haar carriere sterk de behoefte gehad om door middel van haar films en televisieprogramma's maatschappelijk een bijdrage te leveren en films en televisieprogramma's te maken die echt iets voor mensen
betekenen.

Haar documentaires, dicht op de huid en met veel liefde en rust gefilmd, tonen vaak de schoonheid en kracht van mensen in minder voordelig lijkende situaties. Zo heeft zijn bijvoorbeeld een documentaire gemaakt voor Unicef in Bolivia, drie delen van de serie `Na de Oorlog' (1995) en
opdrachtfilms in Vietnam en Mexico (1999) voor de Goede Doelen-stichting van de Rabobank.

Daarnaast heeft zij zich vanaf 1999 onbaatzuchtig voor de samenleving verdienstelijk gemaakt als voorzitter en adviseur van diverse stichtingen.

Foto: Studio Kastermans