Inschrijving toertocht NK Wielersportweken van start

Inschrijving toertocht NK Wielersportweken van start

Enthousiaste toerrijders kunnen op zondag 28 juni tijdens de NK Wielersportweken in Emmen hun hart ophalen. Speciaal voor hen heeft de organisatie twee toertochten uitgezet over het parcours, waar ook de professionals over rijden. De start is naast het stadion van FC Emmen en de finish is op dezelfde locatie als de wedstrijd, op de Hondsrugweg in het centrum, vlak voor de tunnel. Er kan gekozen worden uit twee afstanden: 65 en 95 kilometer. Aan de toertocht is een goed doel Make a Wish verbonden.

Toertocht

Toerrijders kunnen kiezen of ze de Noordelijke of Zuidelijke lus van het parcours van de professionals willen rijden. De start van de 65 kilometer is tussen 8.00 en 9.00 uur, de start van de 95 kilometer tussen 7.00 en 7.30 uur. De toerrijders die vroeg in Emmen aankomen, hebben de mogelijkheid het extra rondje van 13 kilometer door het centrum van Emmen te rijden, door de tunnel.

Inschrijven

Het inschrijfgeld voor de toertocht bedraagt 12,50 per persoon voor beide afstanden.Een deel van dit inschrijfgeld gaat naar het goede doel Make a Wish.Inschrijving is mogelijk via de website www.nkwielersportweken.nl.

NK Wielersportweken

Van 20 juni t/m 5 juli staat Emmen twee weken lang in het teken van de wielersport.¦nbsp; Emmen is de¦nbsp; eerste¦nbsp; gemeente in Nederland waar alle Nederlandse Kampioenschappen¦nbsp; op wielersportgebied op de weg¦nbsp; worden verreden.¦nbsp; Denk daarbij aan het NK tijdrijden, NK diverse afstanden (junioren, beloften, elite, beroepsrenners). Op 4 en 5 juli eindigen de Wielersportweken in Klazienaveen met de Nederlandse Kampioenschappen BMX . De wedstrijden en alle festiviteiten eromheen, zullen ervoor zorgen dat de duizenden bezoekers een prachtig evenement gaan beleven.