Fries straatfestival crowdfundt straattheateract in Ronald McDonald huis Friesland

PERSBERICHT

Leeuwarden, 24 april 2015

Fries straatfestival crowdfundt straattheateract in Ronald McDonald huis Friesland

Het Fries StraatFestival is er voor iedereen. Ook voor kinderen met een chronische beperking', zo begint Margret Havinga, projectleider van het Fries StraatFestival. 'Voor hen is het misschien niet altijd even vanzelfsprekend dat ze naar een festival kunnen en daarom willen we het festival bij hen brengen, in het Ronald McDonald Huis.' Via de website Voordekunst wil het Fries StraatFestival € 2500,- crowdfunden, zodat de voorstelling De Dwerg van Fratelli Fiasco op 29 mei in Ronald McDonald Huis Friesland kan spelen voor kinderen met diabetes mellitis of astma.

'Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief van het Fries StraatFestival', vertelt manager Chris Kalsbeek van het Ronald McDonald Huis. 'Als we het bedrag van € 2500,- halen, kunnen we deze kinderen iets heel moois bieden. Namelijk niet alleen een voorstelling, maar ook een lach op hun gezicht. Want de voorstelling De Dwerg van Fratelli Fiasco, is erg komisch. Hoewel kinderen goed met een chronische beperking kunnen leven, is het niet altijd even makkelijk. Ze kunnen niet altijd net zo onbezorgd leven als hun leeftijdsgenootjes. En dan is het fijn als je een middag heerlijk kunt lachen en nergens aan hoeft te denken. Want dat is wat cultuur met je kan doen, even alles vergeten.' Van het bedrag dat met deze crowdfundactie wordt opgehaald, wordt de straattheateract gefinancierd. Het bedrag dat overblijft, gaat volledig naar het Ronald McDonald Huis.

De voorstelling

Fratelli Fiasco is een voorstelling over een komische dwerg. Of misschien kan hij beter een clown worden genoemd. Zonder een enkel woord mensentaal te spreken, neemt hij kinderen mee naar een compleet andere wereld. Een wereld die grenst tussen een goede droom en een sprookje. De Dwerg heeft een opmerkelijke verbeeldingskracht en sleept jong en oud moeiteloos en op hilarische wijze mee die bijzondere wereld in. De voorstelling is gemaakt door Jeanmarie Bevort, een gerenommeerd straattheaterartiest uit Leeuwarden. Al jaren tourt hij met zijn voorstellingen door Europa en door landen ver daarbuiten.

Via de website www.voordekunst.nl kan worden gedoneerd. 'We hopen dat we in no time het bedrag binnen hebben, zodat we deze kinderen en Ronald McDonald Huis Friesland iets moois kunnen bieden', besluit Havinga.