Drukke zomer voor Rijkswaterstaat

24-04-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid | persbericht

Het wegwerkzaamhedenseizoen in Zuid-Holland is weer begonnen. Rijkswaterstaat werkt 35 weekenden voor een betere bereikbaarheid weer volop aan de weg. Dit betekent dat weggebruikers rekening moeten houden met verkeershinder. Bijvoorbeeld op de A16 bij de Van Brienenoordbrug. Het hele jaar door vinden ook nog kleinere wegwerkzaamheden plaats met naar verwachting 700 nachtafsluitingen van op- of afritten, 250 verkeersstops en 10.000 nachtelijke afsluitingen van rijstroken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers goed voorbereid op weg te gaan.

Toppers

Veel werkzaamheden spelen zich dit jaar af rond Den Haag en Rotterdam. In 2015 zijn er vijf afsluitingen die eruit springen. Weggebruikers moeten hier rekening houden met meer dan 30 minuten extra reistijd. Bij het werk aan de Van Brienenoordbrug kan dit zelfs oplopen tot 60 minuten. De werkzaamheden die dit jaar naar verwachting de meeste hinder opleveren zijn:

1. A16 Van Brienenoordbrug: negendaagse afsluiting parallelrijbaan in juli vanwege onderhoud aan asfalt. Vanuit Ridderkerk- Noord richting Terbregseplein twee weekendafsluitingen hoofdrijbaan in juli en augustus.

2. A44 Den Haag - Amsterdam v.v.: drie lange weekendafsluitingen in juli en augustus vanwege werkzaamheden brug over de Oude Rijn en groot onderhoud asfalt.

3. A15 Botlektunnel v.v.: weekendafsluiting in beide richtingen in juli

4. A13 vanaf Delft tot knooppunt Kleinpolderplein: weekendafsluiting

5. A12 Den Haag - Prins Clausplein v.v. : weekendafsluitingen

Bekijk de kaart (PDF, 560.9 kB) voor een overzicht van de geplande werkzaamheden.

Onderhoud

De snelwegen in Nederland zijn van goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat dagelijks beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Door slim plannen, uitvoeren en afstemmen wordt de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk beperkt.

Aanleg nieuwe infrastructuur

Daarnaast werken we in 2015 door aan de verbreding van de A15 Maasvlakte-Vaanplein en aan de aanleg van de A4 Delft-Schiedam.

Meer informatie

Rijkswaterstaat communiceert over werkzaamheden via borden langs en boven de weg, radiocommercials, internet (vanAnaarBeter), vanAnaarBeter-app en de (gratis) landelijke informatielijn 0800-8002.

Kijk voor een actueel overzicht van de door Rijkswaterstaat geplande werkzaamheden op vanAnaarBeter. Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem en internet.