Wok-status dreigt voor brommers en scooters


Nieuwsbericht Wok-status dreigt voor brommers en scooters

Gepubliceerd op: 28 april 2015

De politie houdt in Drenthe in april en mei extra controles op brommers en scooters. Wanneer daarbij blijkt dat een apparaat is opgevoerd, krijgt de rijder een rijverbod. Bovendien krijgt het voertuig dan de WOK-status: Wacht Op Keuren. Het mag pas weer de openbare weg op wanneer het door de
Dienst Wegverkeer (RDW) is goed gekeurd.

De extra controles zijn het gevolg van de extra aandacht die het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe en de politie in april en mei aan de veiligheid van motorrijders besteden. Zij zorgen ook voor voorlichting op scholen.

Scholen maar ook jongerenorganisaties kunnen een les van 'Traffic Informers'. Daarin vertellen verkeersslachtoffers hun vaak ingrijpend verhaal over de gevolgen van een verkeersongeval.

Reden voor de acties is dat ook in onze provincie geregeld (ernstige) ongelukken gebeuren waar jonge scooterrijders bij betrokken zijn. Daarbij speelt een belangrijke rol dat jonge scooterrijders vaak risicovol gedrag vertonen.

Op www.scootervrienden.nl staan meerdere verhalen van jonge mensen die ingrijpende gevolgen ondervinden van een scooterongeluk. Daarnaast is er feitelijke informatie te vinden om veilig met je scooter op pad te kunnen.