Canadese delegatie aanwezig bij Dodenherdenking en Bevrijdingsdag


De gemeente Veendam ontvangt van 30 april tot 6 mei 2015 een groep van twintig Canadezen van de partnergemeente Kelowna om te vieren dat het 70 jaar geleden is dat Nederland is bevrijd.

Ook drie veteranen maken deel uit van het gezelschap. Voor de Canadese delegatie is een uitgebreid programma samengesteld door de Stichting Jumelage Veendam - Kelowna en de gemeente Veendam. In dezelfde periode zijn twintig leerlingen van de KLO Middle School in Kelowna te gast bij de Winkler
Prins. De leerlingen doen samen met een groep geselecteerde Nederlandse leerlingen mee aan een uitwisselingsprogramma, dat grotendeels in het teken staat van herdenken en vieren.

Op maandag 4 mei 2015 zijn alle Canadese gasten aanwezig bij de Dodenherdenking in Veendam. Tijdens de bijeenkomst in de Nederlands Hervormde Kerk dragen Canadese leerlingen een gedicht voor. De burgemeester van Kelowna, de heer Colin Basran, zal bij de Engelse graven op het kerkhof de namen
van de Engelse oorlogsslachtoffers opnoemen en twee veteranen leggen een krans bij het Oorlogsmonument in Veendam. Op 5 mei 2015 zijn de Canadezen te gast in Groningen bij de activiteiten in het Bevrijdingsbos.

Het is de laatste keer dat de gemeente Veendam een delegatie uit Canada ontvangt om gezamenlijk deel te nemen aan de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

* Vlaginstructie 4 en 5 mei
* Dodenherdenking 2015

Producten en diensten

* Pers
* Elektronisch Gemeenteblad
* Maandelijkse nieuwspagina
* Bekendmakingen
* Nieuwsbrief
* Gemeentegids