Tuinkeuring Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven


Buurtplatform KTV wil de tuinkeuringen in de wijken Keverdijk, Thijssepark en Vierhoven nieuw leven inblazen. Er is al een groepje vrijwilligers, maar zij zoeken naar versterking. Want er zijn heel wat tuinen.

Tuinen beoordeeld met cijfer

De tuinkeuring kon altijd rekenen op veel enthousiasme onder de bewoners, maar in de afgelopen paar jaar is het er niet van gekomen. Het buurtplatform wil deze taak in 2015 weer oppakken. De tuinen zullen worden gekeurd door teams van bewoners uit de wijken Keverdijk, Jac. P. Thijssepark en
Vierhoven. De teams fietsen door de wijken en noteren opvallende, fleurige, aparte, bijzondere en goed onderhouden tuinen, tuintjes en bloembakken. De beoordelaars kennen aan iedere 'tuin' een cijfer toe. Dit gebeurt 3 keer, verdeeld over het jaar. De cijfers leiden tot een gemiddelde en het
hoogste gemiddelde cijfer levert de winnaar op. De tuinen worden verdeeld in verschillende klassen. Niet iedere tuin heeft immers dezelfde grootte en mogelijkheden.

Helpen met keuren

Lijkt het u leuk om mee te helpen met het keuren? U kunt zich aanmelden via het contactformulier op buurtplatformktvnaarden.nl.