Afsluiting Prof. Kamerlingh Onnesweg en Noorder Allee in Waalwijk


Afsluiting Prof. Kamerlingh Onnesweg en Noorder Allee in Waalwijk

De werkzaamheden aan de N261 vorderen met grote stappen. De onderdoorgang van de N261 bij Waalwijk is zo goed als klaar; vanaf 30 april kunt u met de auto door de onderdoorgang rijden. Om de nieuwe rotonde die boven de onderdoorgang komt te kunnen maken, is het nodig om de Professor Kamerlingh
Onnesweg te verhogen en om te bouwen. Daarom wordt de Professor Kamerlingh Onnesweg tijdelijk afgesloten.

Tijdelijke situatie
Waalwijk en bedrijventerrein Zanddonk blijven bereikbaar via een tijdelijke verbindingsweg tussen de N261 en de Professor Lorentzweg.

Met deze oplossing zorgen gemeente Waalwijk, Provincie en BAM ervoor dat Waalwijk en Sprang-Capelle goed bereikbaar blijft en overlast gedurende de periode dat de bouw plaatsvindt zo veel mogelijk beperkt blijft. De tijdelijke situatie wordt op de N261 en op de omliggende lokale wegen
aangekondigd met borden.
Nadrukkelijk hebben gemeente Waalwijk, Provincie Noord-Brabant en BAM rekening gehouden met de kwetsbaarheid van Oosteind. Deze tijdelijke situatie biedt weggebruikers de gelegenheid om vanuit Waalwijk naar Tilburg te rijden zonder gebruik te hoeven maken van Oosteind. Ditzelfde geldt voor
verkeer vanaf de A59 richting Waalwijk. De tijdelijke situatie geeft het verkeer geen aanleiding om via Oosteind te rijden, maar extra verkeer door Oosteinde is niet uit te sluiten.

Rijrichtingen tijdelijke situatie
Verkeer kan vanaf N261 komend uit Tilburg via de tijdelijke verbindingsweg naar Prof. Lorentzweg afslaan om naar Zanddonk/Waalwijk te gaan.

o Om Waalwijk uit te komen, kunt u vanaf Zanddonk (Prof. Lorentzweg) via de tijdelijke verbindingsweg naar N261 richting Tilburg rijden.
o Verkeer naar Breda/'s-Hertogenbosch rijdt via een aangegeven omleiding op het onderliggend wegennet richting de A59
o Verkeer vanaf Breda/'s-Hertogenbosch richting Waalwijk rijdt over de N261 richting Tilburg en keert via de aansluiting Bevrijdingsweg om ook via de tijdelijke verbindingsweg richting Waalwijk te gaan.
o Verkeer van en naar landgoed Driessen wordt via de Tilburgseweg en de Bevrijdingsweg naar de N261 geleid.

Meer informatie en een kaart met de gewijzigde routes vindt u op www.n261nonstop.nl.

Terug

* Gepubliceerd: 28-4-2015