Bovag in schadeherstel?


28 april 2015 , Schadeherstel

Naar aanleiding van een oproep vanuit de leden onderzoekt brancheorganisatie Bovag of zij haar leden ook op het gebied van schadeherstel kan ondersteunen.

Dat laat Bovag weten in een persbericht. De vereniging FOCWA Schadeherstel heeft met belangstelling kennis genomen van het initiatief. Algemeen voorzitter Denis Maessen benadrukt daarbij waar zijn vereniging voor staat. "FOCWA zet stevig in op de ontwikkeling van het vak van schadehersteller
en is volop betrokken bij de opleidingen en innovatie in het schadeherstel. De branche zit in transitie en ondernemers willen deskundig advies met verstand van en gevoel voor de business. We bieden zo een duidelijke meerwaarde en gelijktijdig maken we een flinke kwaliteitsslag op dit moment."

Herpositionering
Maessen wijst erop dat FOCWA Schadeherstel midden in een proces van herpositionering zit, waarvoor afgelopen weken diverse regiobijeenkomsten in het land zijn georganiseerd. De leden konden tijdens deze bijeenkomsten aangeven wat zij verwachten van hun brancheorganisatie. "FOCWA staat in een
lange traditie en die willen we graag voortzetten, maar met een nieuwe propositie, die aansluit bij de huidige vraag vanuit de leden", aldus Maessen. "Het samen met vakgenoten nadenken over de toekomst wordt zeer gewaardeerd, zo bleek tijdens de bijeenkomsten."

Met de input van de leden wordt momenteel gewerkt aan een conceptbeleid voor een FOCWA Schadeherstel nieuwe stijl. Hoe die vereniging eruit zou moeten gaan zien, wordt in juli bekendgemaakt.