Grote verschillen in prijs schadeherstel


28 april 2015 , Schadeherstel

De Consumentenbond constateert grote verschillen in de prijs van schadeherstel. Voor de Consumentengids vroegen onderzoekers meer dan 200 offertes aan voor kleine schades aan drie auto's. De prijsverschillen bleken fors, met name tussen garages binnen de grote schadeketens.

Voor het onderzoek reed de Consumentenbond met drie verschillende auto's door het land om offertes aan te vragen. De onderzoekers bezochten meerdere keren zes grote landelijke schadeherstelketens, benaderden tien kleinere bedrijven en vroegen via apps als deukweg.nl of fixico.nl offertes aan.

Het duurste schadeherstelbedrijf blijkt soms tot vier keer zo veel te rekenen als het goedkoopste. Dat zorgde bij een Alfa Romeo voor een verschil van 1.060 euro tussen de goedkoopste en duurste offerte voor het wegwerken van een deuk en schaafplek.

Zwart
In het onderzoek viel ook op dat veel bedrijven in eerste instantie alleen mondeling een schadebedrag wilden opgeven en pas na veel aandringen een bedrag opschreven. Ook werd meerdere keren aangeboden om de schade zonder bon te herstellen, met alle risico's voor de consument van dien.