Exposities raadhuis Heemstede


28 april 2015 Exposities raadhuis Heemstede

Expositie eendenExpositie vondsten in raadhuis

In april en mei bent u van harte welkom om bijzondere en verrassende exposities te komen bewonderen in de burgerzaal en publiekshal van het raadhuis in Heemstede. Dit keer staan op het programma de expositie 'Artic' en een mini expositie 'Verrassende vondsten in het gemeentehuis Heemstede'.

Expositie `Artic'

Fotograaf Andre Gilden laat met de foto expositie `Artic' verschillende landschappen en dieren zien uit Spitsbergen, IJsland, Canada en Japan om de verscheidenheid van dit unieke Noordpoolgebied te benadrukken. Deze bijzondere expositie is nog tot 29 mei 2015 in de publiekshal te zien.

Mini expositie `Verrassende vondsten in gemeentehuis Heemstede'

In de Burgerzaal is de hele maand mei een mini-expositie te zien over archeologie. Drie periodes staan centraal. De oudste vondsten komen uit de Nieuwe Steentijd en zijn 5000 jaar geleden gebruikt door de eerste bewoners van het gebied. Uit de Middeleeuwen zijn bijzondere vondsten te zien van
klooster De Hemelpoort en luxe gebruiksvoorwerpen van buitenplaats Hageveld weerspiegelen het rijke leven uit die tijd. Dus wie nog nooit een vuursteenpriem, schedelkraal of kolfslof heeft gezien, krijgt nu de kans.

Tijdens de openingstijden van het raadhuis bent u van harte welkom de verschillende exposities te komen bewonderen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------