4 mei Dodenherdenking


Maandag 4 mei vindt de jaarlijkse Dodenherdenking Laarbeek plaats. Om 18.30 uur is er allereerst een bijeenkomst in de Michaelkerk in Beek en Donk. Pastoor Verbraeken zorgt voor een begroeting. Het parochiebestuur treedt als gastheer op.

De bijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door het Jeugdorkest van harmonie O&U en door het koor Sine Nomine uit Aarle-Rixtel die een aantal liederen zingen. Ook Vereniging De Laarbeekse Veteranen en Amnesty International dragen op bij aan de bijeenkomst.

Na afloop is er een stille tocht van de Michaelkerk naar het Herdenkingsmonument voor het gemeentehuis, ondersteund door het Leonardus- en het Sint Antoniusgilde en de Harmonie O&U.
Vanaf ongeveer 19.45 uur tot 20.15 uur is er de herdenking voor het gemeentehuis, waarbij om 20.00 uur twee minuten stilte in acht wordt genomen. Burgemeester Ronnes houdt een toespraak. Namens de bewoners van Laarbeek zal de heer Jos Bekx uit Lieshout een woord tot de aanwezigen spreken over
zijn beleving bij Dodenherdenking. De Scouting hijst de vlaggen halfstok en de gildes neigen het vaandel.
Na het Wilhelmus, gespeeld door Harmonie O&U en het leggen van kransen heeft het aanwezige publiek de gelegenheid om bloemen te leggen bij het Herdenkingsmonument.