Gemeente Deurne / Gemeente / Actueel / Nieuws / Oproep voor Liessel,..


Twee weken geleden plaatsten wij op deze pagina een oproep aan inwoners van de gemeente Deurne om zich aan te melden voor de klankbordgroep die mee gaat denken over het vrijwilligers- en subsidiebeleid. Inmiddels hebben een aantal inwoners zich aangemeld. Daar zijn we heel blij mee. We zien
echter dat er zich geen inwoners vanuit de kerkdorpen hebben aangemeld. Wij wijzen daarom speciaal de vrijwilligers uit de dorpen nogmaals op de oproep. Kijk hieronder voor meer informatie.

OPROEP Vrijwilligers klankbordgroep subsidiebeleid

De rol van vrijwilligers is al belangrijk maar wordt ook steeds belangrijker in onze gemeente. Zo vragen de decentralisaties van de jeugdzorg, de WMO en de participatiewet steeds meer inzet door vrijwilligers. Het gemeentebestuur van Deurne stelt daarom nieuw vrijwilligersbeleid op en herijkt
het subsidiebeleid. Daar willen we u, als inwoner van de gemeente Deurne, graag bij betrekken. Uw mening is belangrijk! We vragen daarom een aantal inwoners van Deurne die actief zijn als vrijwilliger, om zitting te nemen in een klankbordgroep. Deze klankbordgroep wordt:

gevraagd om mee te denken
gevraagd om (op onderdelen) ideeen en oplossingen voor te dragen

Hoeveel tijd kost het

Vooralsnog hebben we voor de klankbordgroep twee sessies gepland. Een sessie vindt plaats in mei en de andere in oktober 2015. De exacte data worden nog gepland
Daarnaast zal een afvaardiging van de klankbordgroep samen met de leden van de commissie wonen en vastgoed/samenleving in twee sessies meedenken over de kaders van het nieuwe beleid. De eerste commissiesessie vindt plaats op donderdagavond 4 juni 2015.

Waar moet ik aan voldoen?

In principe kan iedereen die actief is als vrijwilliger in Deurne, op welke manier dan ook, zich aanmelden. Bij de selectie van kandidaten kijken we met name naar:

* De kandidaat vertegenwoordigt of is representatief voor een grotere groep
* De verschillende dorpen van de gemeente zijn vertegenwoordigd

Aanmelden

De aanmeldtermijn eindigt op zondag 10 mei. In de week van 11 mei wordt besloten welke kandidaten in de klankbordgroep zitting gaan nemen.

We nodigen u van harte uit u aan te melden via info@deurne.nl. Wilt u in elk geval aangeven:

Uw naam en contactgegevens

De manier waarop u als vrijwilliger actief bent

Een korte motivatie waarom u aan de klankbordgroep wilt deelnemen

Heeft u nog vragen over deze klankbordgroep, dan kunt u contact opnemen met Marie-Michele Vossen of Geert Annevelink, tel. 0493 387711.