Verbetering wateroverlast Vlijmen Noord


Bij stortbuien komt er water op straat te staan in Vlijmen Noord en dat zorgt voor problemen. Inwoners hebben meegedacht hoe de waterhuishouding in hun wijk verbeterd kan worden.

Door klimaatveranderingen regent het steeds vaker en harder. Dit water kan nu niet goed weg. Om dit op te lossen zijn er aanpassingen nodig in de wijk. Er is ruimte nodig waar het water opgevangen kan worden en dat doe je door waterpartijen aan te leggen.



Nieuwe waterpartijen

Inwoners uit Vlijmen Noord hebben eind 2014 meegedacht hoe de waterhuishouding in hun wijk verbeterd kan worden. Tijdens waterateliers gaven zij aan waar zij waterpartijen willen zien en hoe zo'n waterpartij er dan uitziet. Op basis van deze ideeen hebben we samen met waterschap Aa en Maas een
ontwerp-projectplan gemaakt. Dit plan is op 2 en 3 februari 2015 gepresenteerd aan de buurt. De vragen en opmerkingen uit deze bijeenkomsten zijn meegenomen in het ontwerp dat op 31 maart is vastgesteld door het Dagelijks Bestuur van het waterschap. Op 16 april hielden we samen met het
waterschap een informatiemarkt hierover voor inwoners. Volgens de officiele inspraakprocedure kunt u tot en met 18 mei 2015 een reactie geven op dit plan. U vindt dit plan op de website van waterschap Aa en Maas. Ook vindt u hier de officiele bekendmaking.

Inzage

Het ontwerp-projectplan en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 6 april tot en met 18 mei 2015 op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur ter inzage op de volgende locaties:

het waterschapshuis, Pettelaarpark 70 in 's-Hertogenbosch en het gemeentehuis, Julianastraat 34 in Vlijmen.



Zienswijzen

U kunt van 6 april tot en met 18 mei 2015 uw zienswijze indienen tegen dit ontwerp-besluit. Zienswijzen kunnen zowel schriftelijk als mondeling worden ingediend. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het Dagelijks Bestuur van waterschap Aa en Maas, Postbus 5049, 5201 GA 's-Hertogenbosch.
Wilt u mondeling uw zienswijze indienen? Neem dan voor 18 mei 2015 contact op met projectmanager Fer Kalis van waterschap Aa en Maas via telefoonnummer (088) 17 88 000.