Wist u dat de gemeente een vrijwilligersverzekering heeft?


De gemeente Epe heeft een verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers. Als vrijwilliger bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering.

Voor wie is de vrijwilligersverzekering?

De vrijwilligersverzekering is er voor iedere vrijwilliger die actief is in de gemeente of voor een organisatie uit de gemeente. Naast de vrijwilligers zijn ook mantelzorgers in de gemeente verzekerd voor een gedeelte van de afgesloten verzekeringen.

Alle vrijwilligers die in `enig organisatorisch verband onverplicht en onbetaald werkzaamheden verrichten ten behoeve van anderen en/of de samenleving, waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend' zijn verzekerd. Alleen vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers zijn
uitgesloten van deze verzekering. Voor hen gelden andere regelingen. Voor alle andere vrijwilligers maakt het niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet.

Meer informatie?

Bij schade kunt u als vrijwilliger een digitaal schadeformulier downloaden (www.epe.nl > e-Loket > Vrijwilligersverzekering). De verzekeringsmaatschappij waarmee de gemeente Epe een vrijwilligersverzekering heeft afgesloten (Raetsheren van Orden), behandelt de schadeaangifte.