Een plek voor vlinders, bijen en mensen


Bloeiende bloemen zijn van levensbelang voor vlinders en bijen. Helaas zijn er steeds minder bloemrijke velden en bermen. In Breedeweg komt daar verandering in. Er wordt daar hard gewerkt aan een idylle, dit is een plek waar vlinders, bijen en mensen kunnen genieten van bloemenpracht.

De Idylle Voi.jerland wordt tussen mei 2015 en oktober 2016 in Breedeweg-Oost aangelegd achter de Dakotastraat, Market Garden en 17 Septemberstraat en de Bruuk. Er wordt zo'n 7500 m^2 duurzaam bloemenmengsel ingezaaid dat aantrekkelijk is voor vlinders en bijen. Vlinders en bijen hebben het
moeilijk de laatste jaren, onder meer door een gebrek aan nectar en stuifmeel, hun voedsel. Het aantal vlinders en bijen in Nederland daalt mede hierdoor al jarenlang. Door de idylles komt hier verandering in.

Vlinder en bijen in eigen tuin

U kunt vlinders en bijen zelf ook helpen door nectarrijke planten op uw balkon of in uw tuin te plaatsen, zoals lavendel, beemdkruid, zonnehoed, kamperfoelie, herfstaster en natuurlijk de vlinderstruik. Kies het liefst verschillende planten die bloeien van het voorjaar tot het najaar.

De Idylle Vojerland in Breedeweg-Oost is een initiatief van de Vlinderstichting, de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, de gemeente Groesbeek, de heer P. Peters en de helaas recent overleden heer Th. Mulders. Het initiatief wordt gesteund door de Nationale Postcodeloterij.

Kijk voor meer informatie op www.vlinderstichting.nl/idylle.

Foto boven: De strook waar straks de idylle komt