Voortgang werkzaamheden project Molenweg/Nieuwstraat


De werkzaamheden van de reconstructie en rioolvervanging Molenweg/Nieuwstraat zijn inmiddels in volle gang. Tussen rotonde 't Stuivertje en De Haagdoorn zijn de voorbereidingen voor de aanleg van de ovonde begonnen. We vervangen en verleggen daar momenteel de hoge- en lagedruk gasleiding,
saneren de waterleiding en maken nieuwe ondergrondse oversteken.



Busstation Molenweg onbereikbaar

Door de werkzaamheden aan de Molenweg, is het busstation aan de Molenweg (Busstation Eersel) niet bereikbaar en rijden de bussen van Hermes een aangepaste route. Aan de tijdelijke routes worden bushaltes ingericht. De bussen blijven tot half juli 2015 gebruik maken van de aangepaste routes en
bushaltes.



Lijn 149 Reusel-Eindhoven (sneldienst) en lijn 198 Bladel-Eindhoven. De wijziging gaat in op donderdag 30 april 2015

Deze bussen blijven de Molenweg gebruiken, rijden via de Kerver (bedrijventerrein De Haagdoorn) en stoppen ter hoogte van Kerver 4 (Markhorst Electro). Er is een voorziening voor het stallen van fietsen aanwezig.



Lijn 150 Reusel-Eindhoven (lijndienst) via Eersel dorp. De wijziging gaat in op woensdag 6 mei 2015

De lijndienst vervolgt vanaf de bushalte aan de Mgr. de Haasstraat zijn weg naar Eindhoven via Mortel, Kuilenhurk en bussluis Molenweg. Aan het Mortelveld komt een bushalte. Er is een voorziening voor het stallen van fietsen aanwezig.



Lijn 472 en 494 (buurtbussen). De wijziging gaat in op woensdag 6 mei 2015

Buurtbus 472 maakt tijdelijk gebruik van de halte aan de Kuilenhurk (Mortelveld). Voor buurtbus 494 geldt dat er een alternatieve opstap is bij de halte Kerkstraat, eventueel te bereiken met lijn 150.



Kijk voor de meest actuele informatie op www.eersel.nl/MolenwegNieuwstraat.