Negen Lintjes uitgereikt tijdens Lintjesregen


Negen Lintjes uitgereikt tijdens Lintjesregen

Vrijdag 24 april ontvingen negen inwoners van onze gemeente een Koninklijke Onderscheiding bij Algemene Gelegenheid 2015 (de Lintjesregen). Zeven personen kregen de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee personen werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder leest u
wie er een onderscheiding kregen.

Lintjesregen

De heer A.A.M.A.G. Buijs vanwege zijn inzet voor werkgevers binnen de orthopedische industrie en voorzitterschap plaatselijke Rotary Club.



Lintjesregen

Mevrouw J. van Driel e/v Hommel voor haar inzet voor Vrouwen van Nu, het Rode Kruis en haar activiteiten als vrijwilliger bij Zorgcentrum Elzenhoven.

Lintjesregen

De heer J.H. Paulides voor zijn verdiensten voor de kerkenraad van de PKN, als leerbedrijf voor leerlingen van Praktijkschool `MET', Stichting Kunstencentrum, turnvereniging Pro Patria en Bondsraad van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie.

Lintjesregen

De heer W.H.J. Schapendonk vanwege zijn verdiensten voor Volleybalvereniging VIO (Volharding Is Overwinnen), de Nederlandse Caravan Club, het Buurtpreventieteam Oud Bork en als volontair bij het politieteam Langstraat.

Lintjesregen

Mevrouw C. Meijers-Stevens en de heer A.H.G. Meijers (echtpaar) voor hun inzet voor de Pax Christie Voettocht, scoutinggroep Mgr. Bekkersgroep Kaatsheuvel/Waalwijk, de Wereld Jamboree in Nederland, Bureau Slachtofferhulp, Scouting Regio De Langstraat en buurtvereniging de HoutenBeerenKuijpers.

Lintjesregen

De heer G.M. Rijkers voor zijn inzet voor de ouderraad van de Pieter Wijtenschool, Stichting Sportraad Waalwijk, bloesemtocht door de Betuwe van Nederlandse Rode Kruis, de `80 van de Langstraat' en schaakclub de Zandloper, vv Neo'25, kookclub De Pollepel in Eikendonk, ziekenomroep IRON RTV
van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk, Nationaal Park Loonse en Drunense duinen en het vakantieschip Henry Dunant.



Lintjesregen

De heer M.P. Heideveld is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor met name de Stichting Vrienden van de Oorlogsgraven de Geallieerden Waalwijk en omstreken. Hij heeft diverse publicaties geschreven en er aan meegewerkt en is historisch onderzoeker naar de
oorlogsgraven en de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, met specialisme de strijd rond het Kapelsche veer en de bijdrage die de Noorse en Poolse geallieerden geleverd hebben.



Lintjesregen

De heer G.J.J. van Esch is bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn inzet voor de 'Federatie Behoudt de Langstraatspoorbruggen' (FBL), de opening van het Halve Zolenfietspad 2006. Vervolgens werd de Moerputtenbrug vanwege zijn inspanningen in 2008 gerestaureerd en als
wandelbrug geopend.

Foto: Pix4Profs



Terug

* Gepubliceerd: 28-4-2015