Li Jie en Li Qian bij laatste 16 in dames dubbelspel


Li Jie en Li Qian (Polen) hebben op het WK de laatste 16 van het dames dubbelspel weten te bereiken. In een zeer spannende tweede ronde partij werd uit eindelijk in zeven games van het zeer jonge duo en als vierde geplaatste duo Miu Hirano/Mima Ito (Japan) gewonnen.

De wedstrijd ging lange tijd zeer gelijk op. De eerste game was met 11-8 voor het Nederlands/Poolse duo, waarna de Japanse speelsters de tweede game pakte met 11-6. Met tweemaal 11-8 kwamen Li Jie en Li Qian op een 3-1 voorsprong die met nipt 9-11 en het ruime 4-11 verlies teniet gedaan werd.
De zevende game moest de beslissing brengen. Deze game begon minder goed voor Li Jie/Li Qian met een 1-4 achterstand. Uiteindelijk wist de Nederlands/Poolse combinatie de beslissende game met 11-9 naar zich toe te trekken. Hiermee versloeg het duo de nummer 4 van de plaatsingslijst.

In de strijd om een plaats in de kwartfinale staan Li Jie en Li Qian tegenover Hye Song Kim en Jong Kom (Prk), de nummers 17 van de plaatsingslijst. Kim/Kim wonnen in de tweede ronde met 4-0 van HAN Xing/Nwachukwu (Cgo).

Alle uitslagen van de Nederlandse spelers op het WK zijn terug te vinden op de WK-pagina.

NTTB/WO
Foto (c) Manfred Schillings