Uit de raadsvergadering


Op donderdag 16 april 2015 heeft de gemeenteraad vergaderd en onderstaande besluiten genomen.
De Nota Weerstandsvermogen en de Nota Risicomanagement zijn vastgesteld. Aan wethouder Frische is ontheffing van het woonplaatsvereiste verleend. De regeling startersleningen wordt in elk geval nog tot en met 2015 voortgezet. De lijst van gevallen waarin het college de raad om een verklaring
van geen bedenkingen moet vragen, is vastgesteld.
De raad stemt in met een samenvoeging van Westrom en De Risse per 1 januari 2017, mits aan een aantal voorwaarden en uitgangspunten wordt voldaan.

Gemeenschappelijke Regelingen

De raad heeft kennis genomen van de begrotingen 2016-2019 van de gemeenschappelijke regelingen Servicecentrum MER, BsGW, Westrom en Reinigingsdienst (RD) Maasland. Wat betreft de begroting van RD Maasland heeft de raad tevens besloten 2 zienswijzen ter kennis van het dagelijks bestuur van RD
Maasland te brengen. De raad heeft ook kennisgenomen van de 1e begrotingswijziging 2015 van Servicecentrum MER en van de 2e begrotingswijziging 2014 van RD Maasland. Wat betreft de begrotingswijziging van RD Maasland heeft de raad besloten een zienswijze in te dienen.

Meer informatie

Voor vragen of informatie over de raad, de raadsvergadering of de raadstukken kunt u contact opnemen met de griffie, Martijntje Hermans of Belinda Bakkes, telefoon: 0475 - 478 478, griffie@echt-susteren.nl.