Programma's van de nationale herdenkingen op 4 mei 2015


dinsdag 28 april 2015
Programma 4 mei 2015, Overveen

Programma 4 mei 2015, Overveen

Op 4 mei 2013 worden in Bennebroek, Bloemendaal en Overveen officiele herdenkingen georganiseerd.

Bennebroek

Om 19.45 uur start de bijeenkomst voor het voormalig gemeentehuis aan de Bennebroekerlaan 5 met muzikale ondersteuning door Kunst na Arbeid. Voor 20.00 uur spreekt Nico Lommerse van Comite 4-5 mei en legt wethouder Jur Botter een krans bij het monument. Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte
in acht genomen. Daarna houdt de wethouder een korte toespraak en vindt de kranslegging plaats. Een basisschoolleerling leest een gedicht voor. Ter afsluiting wordt om 20.15 uur koffie geserveerd in het voormalige gemeentehuis.

Bloemendaal

Om 19.20 uur start een Stille Tocht vanaf de Bos en Duin basisschool naar het Monument op het Kerkplein. Wethouder Richard Kruijswijk is hierbij aanwezig. Na aankomst bij het monument krijgen kinderen van de Bloemendaalse basisscholen de gelegenheid een gedicht of kort verhaal voor te dragen.
Om 20.00 uur wordt twee minuten stilte in acht genomen. Daarna vindt de kranslegging plaats en kunnen kinderen bloemen neerleggen bij het monument.

Overveen

Aan de Brouwerskolkweg 2 vindt een nationale herdenkingsbijeenkomst plaats van 18.00 tot 18.40 uur. Burgemeester A. Emmens is hierbij aanwezig. Er is koorzang door Whale City Sound. Aansluitend kunt u deelnemen in de stille tocht richting de Eerebegraafplaats aan de Zeeweg. Voor diegene die de
afstand te voet bezwaarlijk vindt, staat na afloop van de dienst een bus gereed. Om 20.00 uur eindigt het programma op de Eerebegraafplaats met twee minuten stilte.
Hier kunt u het programmaboekje downloaden. (PDF, 187 kB)