Werkzaamheden en afsluitingen in de avond en nacht knooppunt Grijsoord

In het kader van wegverbreding A12 Ede Grijsoord, tussen 28 april en 11 juni

22-04-2015 | Rijkswaterstaat Oost-Nederland | persbericht

Vanaf dinsdag 28 april werkt Heijmans in opdracht van Rijkswaterstaat bij knooppunt Grijsoord. Twee verbindingswegen worden hier verbreed alsook het aansluitende stuk A50 tussen verzorgingsplaats De Slenk en knooppunt Grijsoord. Weggebruikers wordt geadviseerd gedurende deze periode tussen 21.00 uur en 05.00 uur rekening te houden met een extra reistijd van circa 10 minuten. Deze nachtelijke werkzaamheden lopen door tot en met 11 juni.

Afsluitingen in de avond en nacht en snelheidsbeperking

Tussen 28 april en 11 juni moeten weggebruikers 's avonds en 's nachts rekening houden met afsluiting van de verbindingswegen in knooppunt Grijsoord (Nijmegen A50-Utrecht A12 en Utrecht A12-Nijmegen A50). Tussen zaterdag 6 juni en vrijdag 11 juni geldt een snelheidsbeperking op de A50 tussen De Slenk en Grijsoord van 90 kilometer per uur.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer via verschillende routes omgeleid. Deze routes zijn aangegeven op borden langs en boven de weg en op vanAnaarBeter. Houd rekening met een extra reistijd van circa 10 minuten.

Resultaat

Door de verdubbeling van de verbindingsweg A50 Nijmegen - A12 Utrecht ontstaat meer ruimte voor het verkeer in de richting Utrecht. Daarnaast krijgt het verkeer vanaf de A50 in de richting Arnhem (A12) meer ruimte om veilig te kunnen doorstromen. Als de gehele wegverbreding A12 Ede Grijsoord gereed is (eind 2016) zal de doorstroming van het verkeer in en rond knooppunt Grijsoord naar verwachting verbeteren.

Drie weekendafsluitingen knooppunt Grijsoord vanaf medio juni

Bovenstaande werkzaamheden gaan vooraf aan de weekendafsluitingen van knooppunt Grijsoord:

* het weekend van 12 - 15 juni en 19 - 22 juni is de verbindingsweg Nijmegen - Utrecht in knooppunt Grijsoord volledig afgesloten.

* het weekend van 26 - 29 juni is de verbindingsboog Utrecht- Nijmegen in knooppunt Grijsoord volledig afgesloten.

Over deze weekendafsluitingen volgt later nadere informatie.

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de wegverbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. Natuur is een speerpunt binnen het project. Eind 2016 is het werk gereed en kan het verkeer tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen gebruik maken van drie rijstroken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de projectpagina A12: wegverbreding Veenendaal - Ede - Grijsoord.