Verkeershinder A27 in Flevoland

22-04-2015

De A27 in Flevoland moet grondig worden gerenoveerd. Eind april start Rijkswaterstaat met de voorbereidende werkzaamheden. Het verkeer moet rekening houden met enkele nachtafsluitingen.

De A27 tussen de Stichtse Brug en Knooppunt Almere moet grondig worden aangepakt. De huidige fundering kan de beweging van de ondergrond niet goed opvangen. Hierdoor zijn scheuren ontstaan in het wegdek. Bij de renovatie krijgt de weg een nieuwe fundering. Daarmee zorgen we ervoor dat scheurvorming in de toekomst tot een minimum wordt beperkt.

Over het hele traject wordt een geheel nieuw wegdek aangebracht van zeer open asfaltbeton (zoab). Zoab rijdt comfortabel, is stiller en heeft een goede afwatering. Het rijcomfort voor de weggebruiker zal aanzienlijk verbeteren.

De renovatiewerkzaamheden op de A27 in Flevoland worden gefaseerd uitgevoerd. Naar verwachting duurt de totale renovatie van de A27 in Flevoland tot medio 2016.

Van half mei tot november wordt gestart met de eerste fase van de renovatie over een trace van circa 4 kilometer, tussen de Stichtse Brug en hectometerpaal 111.7.

Verkeershinder

In de periode tussen 28 april en 27 mei wordt ruimte gecreeerd om tijdens de eerste fase van de renovatiewerkzaamheden alle verkeer over een rijbaan te leiden, twee rijstroken in de richting van Utrecht en twee rijstroken richting Almere. Als gevolg van versmalde rijstroken geldt er een snelheidsverlaging.

Tussen 28 april en 27 mei moet het verkeer rekening houden met enkele avond/nachtafsluitingen gepland, van 20.00 uur tot de volgende morgen 5.00 uur.

* Dinsdagavond 28 april - woensdagmorgen 29 april: richting Utrecht, afsluiting toe- en afrit 36 Almere-Haven

* Woensdagavond 6 mei - donderdagmorgen 7 mei: richting Lelystad, afsluiting afrit 36 Almere-Haven

* Donderdagavond 7 mei - vrijdagmorgen 8 mei: richting Lelystad, afsluiting afrit 36 Almere-Haven

* Maandagavond 18 mei - dinsdagmorgen 19 mei: richting Utrecht, afsluiting toe- en afrit 36 Almere-Haven

* Dinsdagavond 26 mei - woensdagmorgen 27 mei: richting Lelystad, afsluiting toe- en afrit 36 Almere-Haven

Borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Meer informatie over de renovatie vindt u op de projectpagina A27: renovatie Stichtse Brug tot knooppunt Almere.