Aankondiging `Basispakket Zorgverzekering'

De Algemene Rekenkamer publiceert op 28 april om 18.00 uur het onderzoek `Basispakket Zorgverzekering' over het pakketbeheer voor de zorgverzekering zoals dat op dit moment wordt uitgevoerd. Hieronder vallen zowel de pakketmaatregelen door de minister van VWS, als de standpunten van het Zorginstituut.

De zorguitgaven in Nederland stijgen de komende jaren volgens het Centraal Planbureau van nu 13% van het Bruto Binnenlands Produkt naar 22% `a 31% in 2040. Met de onderzoeksreeks Uitgavenbeheersing in de zorg draagt de Algemene Rekenkamer bij aan de verbetering van het inzicht in de zorguitgaven en de mogelijkheden die de minister heeft om de uitgaven te beinvloeden. Eerder verschenen de onderzoeken Uitgavenbeheersing in de zorg (over de mogelijkheden van de Minister van VWS om de zorguitgaven tijdig te beheersen, 2011) en Transparantie Ziekenhuisuitgaven (over de complexiteit van de financiering van ziekenhuizen, 2013).

De Algemene Rekenkamer geeft een persbericht uit bij dit onderzoeksrapport. Persbericht en rapport zijn voor journalisten op 28 april om 11:00 uur onder embargo beschikbaar.