Meesterverteller Wijnand Stomp viert jubileum met wereldtour

Persbericht 24 april 2015

Meesterverteller Wijnand Stomp viert jubileum met wereldtour

Meesterverteller Wijnand Stomp viert dit jaaraan de ‘Cultuurweek 2015’, een wereldtour die hem langs Singapore, Perth, Dubai, Abu Dhabi en Muscat brengt om zijn bekende Anansi-verhalen te vertellen. Verder is Wijnand Stomp dit voorjaar te beluisteren in Museum Volkenkunde en volgt in september de première voor een hele reeks bijzondere Jip en Janneke-voorstellingen.

De aanstaande wereldtour genaamd “Mister Anansi leert de wereld lachen” vindt plaats op uitnodiging van LanguageOne, een internationale speler op het gebied van internationaal moedertaalonderwijs. Ook voorzag Stomp het Museum Volkenkunde van verhalen voor de expositie ‘Draken & Dondervogels’. Deze expositie is vanaf 26 juni 2015 geopend en loopt tot 3 januari 2016.

Klap op de vuurpijl van dit jubileumjaar is een lange reeks voorstellingen met als titel ‘Jip en Janneke verteld door Wijnand Stomp.’ Wijnand Stomp bewerkte hiervoor de bekende verhalen van Annie M.G. Schmidt en maakte er pakkende kindervoorstellingen van. De voorstelling is tussen 19 september 2015 en 8 mei 2016 te zien in theaters door heel Nederland.

En na 2015? Over zijn toekomstplannen is Stomp heel helder. “Voor de komende jaren staat al weer een groot aantal nieuwe producties op stapel. Mijn voortdurende missie om kinderen van alle leeftijden te inspireren met pakkende verhalen brengt mij van het ene avontuur in het andere. Ik blijf dit doen totdat ik 100 ben. En ook dan zal ik verhalen blijven vertellen. Dat is wie ik ben; ik deel nu eenmaal graag.”

Wijnand Stomp | Dertigjarig jubileum!

28 apr 2015 t/m 11 mei 2015

Mister Anansi leert de wereld lachen, i.s.m. LanguageOne) In: Singapore, Perth, Dubai, Abu Dhabi en Muscat

26 jun 2015 t/m 3 jan 2016

Expo Draken & Dondervogels, met verhalen van Wijnand Stomp In: Museum Volkenkunde, Leiden

19 sept 2015 t/m 8 mei 2016

‘Jip en Janneke door Wijnand Stomp verteld,’ naar Annie M.G. Schmidt, bewerkt door Wijnand Stomp. In: Amsterdam, Rotterdam, Leidschendam, Brielle, Antwerpen, Oudenbosch, Amstelveen, Hoofddorp, Hellevoetsluis, Veldhoven, Waddinxveen, Bemmel en Druten

Meer informatie over Wijnand Stomp of diens projecten? www.wijnandstomp.nl

Wijnand Stomp werd in 2013 verkozen tot Verteller van het Jaar & Pearl of the Dutch Caribbean 'Art & Literature' 2013. Hij maakte voor KRO Kindertijd de serie 'Verhalen maken met Wijnand Stomp' en een minidocumentaire over zijn gehandicapte dochter, ‘Serinde op dolfijnen reis’ Daarnaast is Wijnand Stomp regelmatig te zien met de tv-registratie van zijn theatershow 'Floddertje', een bewerking van het gelijknamige boek van Annie M.G. Schmidt. Stomp schreef twee boeken en maakte 5 cd's in meer dan 30 theatershows in zijn carrière.