Indiegogo-campagne voor eerste fietspedaal met connectiviteit levert binnen een dag het streefbedrag op

Indiegogo-campagne voor eerste fietspedaal met connectiviteit levert binnen een dag het streefbedrag op

Intelligent pedaal met GPS-functionaliteit van Connected Cycle voorkomt diefstal en biedt functionaliteit voor fitness tracking

PARIJS - (Business Wire)

De Franse startup Connected Cycle heeft vandaag bekendgemaakt dat de Indiegogo-campagne voor het eerste fietspedaal met connectiviteit is gestart en binnen een dag het streefbedrag van $50.000 heeft opgeleverd. Het autonome pedaal, dat uiterst enthousiast werd ontvangen tijdens de Consumer Electronics Show 2015, zal aan het einde van 2015 worden geleverd aan de mensen die het project in deze beginfase hebben ondersteund. Een beperkt aantal pedalen zal verkrijgbaar voor een speciale prijs. De speciale vroegevogelprijs van $129 zal nog voor een beperkte periode gelden.

De Indiegogo-campagne van Connected Cycle is hier te vinden: http://igg.me/at/ccycle

"We voelen ons gesterkt door de enorme interesse rond de intelligente pedalen van over de hele wereld, en begrijpen dat fietsdiefstal in veel landen maar al te veel voorkomt," aldus Christian Kravanja, medeoprichter van Connected Cycle. "We verheugen ons erop onze intelligente pedalen naar het publiek te brengen en vragen steun door middel van onze Indiegogo-campagne om de eerste serie in productie te nemen. Nieuwe voorzieningen en speciale extra's zullen in de loop der tijd worden onthuld."

Het intelligente pedaal van Connected Cycle maakt van elke fiets een intelligente fiets. Het pedaal is voorzien van een bewegingsdetectiesysteem dat onmiddellijk aan de eigenaar van de fiets meldt wanneer de fiets wordt verplaatst. Het pedaal stelt de eigenaar in staat te bepalen waar de fiets zich bevindt en hoeveel tijd het zal kosten deze te voet te bereiken, dankzij geintegreerde gps- en gsm-functionaliteit.

Het pedaal is voorzien van nieuwe high-tech voorzieningen voor het automatisch vastleggen van de route, afstand, snelheidsontwikkelingscurve, klimcurve en aantal verbrande calorieen voor elke rit. Het pedaal deelt de gegevens via het cloudplatform van Connected Cycle, waarna deze toegankelijk zijn voor de fietser door middel van een app op een iOS- of Android-smartphone.

Het intelligente pedaal van Connected Cycle is geheel zelfstandig en wekt zijn eigen energie op tijdens het pedaleren. Dankzij dit unieke energieopwekkingssysteem is het niet nodig een batterij op te laden of een smartphone mee te nemen tijdens de rit. De route en de statistische gegevens worden vastgelegd zonder dat een beroep wordt gedaan op de batterij van de smartphone, en het pedaal beschikt over een eigen internetverbinding via een gsm-chipsysteem en geintegreerde simkaart. Naar aanleiding van de feedback die werd ontvangen tijdens de CES, zal Connected Cycle de duurlimiet voor het meegeleverde dataplan verwijderen voor alle ondersteuners van de Indiegogo-campagne, en het ontwerp aanpassen om standaard voetriempjes te kunnen gebruiken.

Het intelligente pedaal, met een elegant ontwerp van Connected Cycle en de ontwerpers van de studio NoDesign, komt beschikbaar in vijf kleuren, met de kleurrijke namen deep black, acid green, turquoise clear water blue, tangerine en spicy red. Bij elke aankoop worden twee pedalen geleverd: een met de technologie van Connected Cycle, en een overeenkomstig pedaal voor de esthetiek.

De intelligente pedalen zijn in minder dan twee minuten te installeren. Voor de installatie zijn geen mechanische vaardigheden nodig. De pedalen zijn te verwijderen met een speciale, gecodeerde sleutel die alleen aan de eigenaar van de fiets wordt verstrekt.

Materiaal voor de media is te vinden op: http://bit.ly/1yni0ZK

Over Connected Cycle:

Christian Kravanja en Jean-Marie Debbasch, oprichters en jarenlange vrienden, delen een passie voor nieuwe technologie. Ze gingen op zoek naar een creatieve oplossing voor alle fietsers - van alledaagse fietsers tot liefhebbers - die ooit te maken hebben gehad met fietsdiefstal. Connected Cycle, opgericht in 2013, ontwikkelt high-tech producten die de algehele fietsbeleving verbeteren, en helpen het gebruik van de fiets als alternatief vervoersmiddel te bevorderen. Tijdens de ontwikkeling van het intelligente pedaal van Connected Cycle, breidde het duo hun doelstelling van GPS-tracering uit naar het bijhouden en via een smartphone presenteren van nuttige gegevens met betrekking tot elke rit, zoals snelheid, route, hoogteverschil en verbrande calorieen.

Twitter: https://twitter.com/connectedcycle

Facebook: https://www.facebook.com/connectedcycle

Website: http://connectedcycle.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Connected Cycle

Marion Delmaire, + 33 649 642 815

PR & Communication

contact@connectedcycle.com

(gebruik "PRESS INQUIRY" als onderwerp, voor snellere herkenning)

Zie het origineel.