Ascom houdt patienten en zorgverleners verbonden via geintegreerd platform

Ascom houdt patienten en zorgverleners verbonden via geintegreerd platform

GOeTEBORG, Zweden - (Business Wire)

Ascom (www.ascom.com/ws), een toonaangevende leverancier van IT-oplossingen voor de gezondheidszorg, heeft een verbeterde interface ontwikkeld, die het middlewareplatform Ascom Unite verbindt met het verpleegoproepsysteem Ascom teleCARE IP. De nieuwe interface biedt geavanceerde berichtenfuncties, verbeterde opties voor personeelstoewijzing en betere zichtbaarheid van alle berichtgeving in verband met verpleegoproepen via een centraal display. Dankzij deze verbeteringen kan de uitgebreide Ascom communicatie- en berichtenportfolio, die speciaal ontwikkeld is voor de gezondheidszorg, nu in de hele organisatie worden ingezet. Deze release richt zich op de Europese markt.

'Deze nieuwe interface verbindt niet alleen de Ascom Unite met het Ascom teleCARE IP verpleegoproepsysteem, maar kan ook zo worden ingesteld dat hij andere klinische systemen, zoals patientmonitoring ondersteunt. De nieuwe oplossing vergroot de mobiliteit van het personeel en stroomlijnt werkstromen, wat bijdraagt aan betere gezondheid en veiligheid van de patient,' aldus Patrick Van Ryzin, VP, Patient Systems, Ascom, en hij vervolgt:

'Het geintegreerde platform houdt zorgverleners en patienten verbonden via draadloze apparatuur, waarmee ze tijdig en op de juiste manier kunnen reageren. Bovendien kent het op basis van vooraf vastgestelde parameters een prioriteit toe aan berichten, voor een optimale besluitvorming bij het afhandelen van patientvragen. Daarnaast beschikt het over een activiteitenlog dat gebruikt kan worden voor audits en rapportage aan het management.'

De verbeterde functie voor personeelstoewijzing heeft een toewijzingsinterface voor meerdere klinische systemen, waaronder verpleegoproep en patientmonitoring. Zo is het niet alleen mogelijk om snel en gemakkelijk personeel toe te wijzen uit diverse afdelingen om patientgerichte zorg te verlenen, maar wordt het bovendien overbodig om toewijzingstaken in meerdere systemen te beheren. Het gebruik van een toewijzingsinterface verkleint verder het risico op fouten en draagt bij aan betere naleving door het personeel.

Een andere verbetering van deze geavanceerde interface is het centrale dashboard dat alle verpleegoproep- en patientmonitorberichten van een complete unit kan weergeven. Managers en verpleegkundigen kunnen vanaf een centrale locatie alle actieve patientalarmen en berichten in de gaten houden. Het biedt de mogelijkheid om secundaire alarmen te verzenden zodat zorgverleners de responstijd en de verdeling van patienttaken beter kunnen beheren.

'Uiteindelijk draait alles om het zo snel en adequaat mogelijk reageren op de behoeften van de patient, terwijl we de werklast van drukbezette zorgverleners verlichten. Daar zorgt Ascom voor met deze nieuwe interface tussen Ascom Unite en teleCARE IP,' vertelt Van Ryzin tot besluit.

Bezoek www.ascom.com/ws voor meer informatie.

OVER ASCOM WIRELESS SOLUTIONS

Ascom Wireless Solutions(www.ascom.com/ws) is een toonaangevende aanbieder van innovatieve communicatiesystemen die geintegreerde intelligente werkstromen bieden voor ziekenhuizen, ouderenzorg, zelfstandig wonen, en andere sectoren waar missiekritische communicatie essentieel is. Wereldwijd zijn ongeveer 100.000 systemen geinstalleerd. De onderneming biedt een breed scala van spraak- en professionele berichtensystemen aan met toegevoegde waarde voor de klanten, doordat ze hun missiekritische communicatieprocessen ondersteunen en optimaliseren. De oplossingen zijn gebaseerd op mobiele, VoWiFi, IP-DECT, nurse call en pagingtechnologie, die intelligent in bestaande bedrijfssystemen zijn geintegreerd via Ascom Unite. De onderneming heeft dochterondernemingen in 13 landen en wereldwijd 1.200 werknemers. Het in 1955 opgerichte en in Goeteborg, Zweden gevestigde Ascom Wireless Solutions is onderdeel van de Ascom Group, die genoteerd is aan de Swiss Stock Exchange (ASCN:SIX).

Karin Dunberg, Marketing Manager, Global Marketing Communications, Ascom Wireless Solutions

Tel : +46 761 25 10 24

E-mail: karin.dunberg@ascom.se

of

Patrick Van Ryzin, VP Patient Systems, Ascom

Telefoon: + 9416845471

E-mail: Patrick.VanRyzin@ascom-ws.com

Zie het origineel.