Darwin Depositary Services versterkt haar positie in de markt

Darwin Depositary Services versterkt haar positie als onafhankelijke AIFMD bewaarder

Darwin Depositary Services ('Darwin'), gevestigd aan de Amsterdamse Zuidas, treedt op als onafhankelijke AIFMD bewaarder voor zowel beleggingsfondsen die beleggen in financiele instrumenten als beleggingsfondsen die beleggen in vastgoed. Darwin is niet gelieerd aan een bank of andere financiele dienstverlener en richt zich uitsluitend op het verlenen van AIFMD bewaarderdiensten in het belang van het beleggingsfonds en haar beleggers. Als puur onafhankelijke AIFMD bewaarder heeft Darwin een unieke positie in Nederland weten te verwerven.

Circle Partners verzorgt, vanuit haar internationale kantorennetwerk, de financiele- en participanten administratie voor beleggingsfondsen en de daaruit voortvloeiende rapportages. Daarnaast heeft Circle Partners een juridische afdeling die de opzet alsook het juridische onderhoud van de diverse fondsen verzorgt.

Darwin en Circle Partners zijn overeengekomen dat Darwin de AIFMD bewaarderactiviteiten zal aanbieden aan door Circle Partners geadministreerde fondsen. Voor Darwin betekent dit een verdere versterking van haar sedert medio 2014 gestarte activiteiten als AIFMD bewaarder in Nederland. De transactie met Circle Partners past in de strategie en ambities van Darwin om uit te groeien tot een significante (onafhankelijke) speler op de Nederlandse markt en brengt het aantal beleggingsfondsen waarvoor Darwin als AIMFD bewaarder optreedt boven de 35. Voor Circle Partners heeft de transactie tot voordeel dat zij zich volledig zal kunnen richten op haar core activiteit, het verlenen van diensten op het gebied van fondsenadministratie voor zowel Nederlandse als buitenlandse beleggingsfondsen.