Provincie gaat in beroep tegen outlet Zevenaar

Provincie gaat in beroep tegen outlet Zevenaar

De provincie Gelderland gaat in beroep tegen het Factory Outlet Center, dat is opgenomen in het uitwerkingsplan Spoorallee van de gemeente Zevenaar. Om te voorkomen dat de gemeente Zevenaar onomkeerbare stappen zet in de ontwikkeling van het Outlet Center, vraagt de provincie de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een voorlopige voorziening te treffen.

Het college van Gedeputeerde Staten diende in augustus 2014 al een zienswijze op het uitwerkingsplan Spoorallee in. ‘Dat hebben we gedaan omdat een Outlet Center zorgt voor nog meer vierkante meters winkeloppervlak in een regio waar we al een overschot aan lege winkelruimte hebben’, aldus gedeputeerde Josan Meijers. ‘Als we deze ontwikkeling toestaan, gaat dat ten koste van de binnensteden en dorpskernen die het in deze tijd al moeilijk hebben.’

Niet overgenomen

Het Zevenaarse college van B&W stelde het uitwerkingsplan Spoorallee vast op 13 maart. Daarin is de zienswijze van de provincie niet (volledig) overgenomen.

Reageren op een vastgesteld uitwerkingsplan kan alleen door beroep in te dienen bij de Raad van State. Het beroepschrift van de provincie moet voor 8 mei in Den Haag zijn.