Training op integriteit

DEN HAAG - Deloitte biedt dit voorjaar trainingen aan voor raadsleden. Op 1 en 5 juni kan er deelgenomen worden aan de training `verbeter leestechnieken', en gedurende het hele jaar worden er opleidingen op maat aangeboden, onder welke de training `integriteit in de praktijk' en `leerlijn (nieuwe) raadsleden.'

Het consultancy en adviesbureau Deloitte breidt het aanbod van trainingen en cursussen op de rollen van het raadslid uit. Doel is onder andere om raadsleden bewust te maken van hun rolinvulling ten opzichte van het college en hun integriteit te waarborgen. Deloitte, kennispartner van Raadslid.Nu, sluit daarmee aan op enkele belangrijke doelstellingen van Raadslid.Nu: de raad ondersteunen en helpen een krachtige en sterke rol als raad te vervullen in de lokale democratie, en aandacht voor het belangrijke onderwerp om voor een integere lokale democratie zorg te dragen.

Verbeter leestechnieken

Financiele professionals besteden gemiddeld zo'n 3,5 uur aan het scannen en verwerken van informatie. De training `verbeter leestechnieken' zegt deze productiviteit met 31 % te verhogen. Raadsleden zullen na afloop effectiever kunnen werken. Er wordt met name aandacht besteed aan het slimmer lezen: de kwaliteiten aantekeningen maken, lezen en onthouden worden geoefend.

Opleidingen op maat

De opleidingen `integriteit in de praktijk' en `leerlijn (nieuwe) raadsleden worden aan huis en op maat aangeboden. Laatstgenoemde opleiding biedt 11 modules aan. Per training wordt er een module behandeld, met een tijdsduur van 1,5 uur. `Integriteit in de praktijk' richt zich met name op integriteitsdilemma's.

Voor wie zich wil aanmelden: Bekijk onze agenda of mail naar nlacademy@deloitte.nl

Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 28 april 2015.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!

Voor meer informatie over Raadslid.Nu: www.raadslid.nu