Voorzitter Toine Gresel dient ontslag in

Voorzitter Toine Gresel dient ontslag in

28 april 2015

Voorzitter Toine Gresel van Waterschap Peel en Maasvallei heeft bij de Minister van Infrastructuur en Milieu een verzoek tot ontslag ingediend. Mr. A.M.G. (Toine) Gresel Voorzitter Toine Gresel

In zijn verzoek tot ontslag geeft de heer Gresel aan: “Al enkele jaren heb ik een personal-coach-relatie met een eigenaar van een bedrijf. De activiteiten die ik in dat kader verricht worden gehonoreerd. Dat bedrijf heeft ook werkzaamheden verricht voor het Waterschapsbedrijf, waarvan ik momenteel vice-voorzitter van het bestuur ben. Op geen enkele wijze ben ik betrokken geweest bij toekennen van de opdrachten voor deze werkzaamheden, dat doet de organisatie, niet het bestuur. Desalniettemin blijf ik, als bestuurder, formeel verantwoordelijk. Dat betekent dus ook dat ik mijn neveninkomsten op correcte wijze had moeten melden. Nu dat niet gebeurd is, is onbedoeld de schijn van belangenverstrengeling ontstaan en dat is alleen mij persoonlijk aan te rekenen. Dit klemt te meer daar ik als voorzitter van het waterschap er juist voor te waken heb dat een dergelijke schijn ontstaat. Ik heb besloten mijn conclusies te trekken en mijn verantwoordelijkheid in dezen te nemen.”

De besturen van Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschapsbedrijf Limburg hebben kennis genomen van het verzoek tot ontslag van de heer Gresel. Zij betreuren de situatie en respecteren zijn besluit.

De voorzitter van Waterschapsbedrijf Limburg, dr. Jan J. Schrijen, heeft op basis van een eerste analyse van de opdrachten die zijn gegeven aan het betreffende bedrijf vastgesteld, dat conform het aanbestedingsbeleid is gehandeld. Uit oogpunt van zorgvuldigheid heeft de voorzitter opdracht gegeven voor een externe toets. Hiervan worden de resultaten op korte termijn verwacht.